Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Novost orijentacijsko kretanje i nordijsko hodanje

23.03.2011. 23:00
Novost orijentacijsko kretanje i nordijsko hodanje


U povodu Svjetskog dana zdravlja i ove godine Zadarska županija i  Grad Nin organiziraju biciklijadu “Od Branimira do  Branimira”, a održat će se u  subotu, 16. travnja 2011. godine, s početkom u 10 sati. Svi  zainteresirani mogu se priključiti, a ove godine očekuju  ih brojne novosti. Prva je da će  se voziti dvije dionice. Jedna  je off road, a druga je cestovna. Svi sudionici dobit će  majice, ručak, a najsretniji će  dobiti i vrijedne nagrade. 
Još jedna novost su akcije  koje će prethoditi biciklijadi,  a kojima se građane potiče na  pješačke aktivnosti – orijentacijsko kretanje za djecu i  roditelje te nordijsko hodanje  i brzo kretanje za odrasle. Sve  akcije idu pod sloganom “Do  zdravlja zajedno”, a Tim za  zdravlje Zadarske županije  poziva zainteresirane da im se  priključe u što većem broju.
Biciklom na paštašutu
Iz Zadarske županije poručuju kako će na biciklijadi  “Od Branimira do Branimira”  ruta za rekreativce ići putem:  S. Radića – F. Tuđmana – Oko  Vrulja – Put Nina te biciklističkom stazom do Nina, a za  one željne većeg uzbuđenja  put do Nina ove godine vodi  off road rutom koja počinje  na Žmirićima, pa preko Bokanjačkog blata i Grba do Nina. Obje skupine se sastaju u  Ninu na zajedničkom ručku  kojeg priređuje Udruga kuhara Zadarske županije, a organizatori poručuju onima  koji žele “biciklom na  paštašutu” da se prijave u trgovinama Calimero sport i  Eurobike uz obveznu naznaku rute kojom žele ići. I ove  godine za sve je sudionike osigurano stručno vodstvo, sigurnosni nadzor, zdravstvena  i tehnička podrška te nagrade.
Akcije kojima se potiče kretanje prethodit će biciklijadi i  održat će se tjedan dana prije.  Tako će u subotu 9. travnja biti  organizirana akcija “100 koraka kroz 1000 ulica”, a organizatori su Zadarska  županija i društvo sportske  rekreacije “Loptica”. Akcija  je namijenjena djeci  predškolske dobi od 4 do 7  godina i njihovim roditeljima, a radi se o orijentacijskom hodanju.
Prijave za djecu
– Sudionici dobivaju kartu rute na kojoj su ucrtane  kontrolne točke koje trebaju pronaći, sve proći i  doći do cilja zajednički  učeći o znamenitostima  grada Zadra. Prijave za djecu su u prostorijama društva  “Loptica” do 6. travnja četvrtak, od 16 do 20 sati ili na  dan akcije 9. travnja od 9.30  do 10 sati, kazala je Vlatka  Vučić Marasović, pomoćnica pročelnika u Zadarskoj  županiji dodajući kako su  sponzori ove akcije voda  Santa i Eurobike.
Akcija “Pješačenje i nordijsko hodanje” namijenjena je odraslima, a održat će  se u nedjelju 10. travnja  2011. s početkom u 9 sati uz  stručno vodstvo Udruge za  sportsku rekreaciju žena  “Relaks”. Polazi se ispred  ŠRC Ravnice, kroz Perivoj  Vladimira Nazora, Perivoj  kraljice Jelene, kroz Fošu,  preko rive do Morskih orgulja. Hodanje završava zajedničkom vježbom korektivne gimnastike na Pozdravu suncu. 
 


Sponzori i suorganizatori


Sponzori: Calimero sport, EVN (Croatia plin), Eurobike i Autohrvatska – KTM bike shop.
Suorganizatori su: Biciklistički klub Zadar, Policijska uprava Zadarska i Zavod za javno zdravstvo Zadar




Satnica biciklijade


9 -10 sati – Registracija sudionika (Branimirova obala)
10 sati – Početak biciklijade 
RUTA: Stjepana Radića-Franje Tuđmana-Oko Vrulja-Put Nina te biciklističkom stazom do Nina
ODMORIŠTE I. na Žmirićima (tu se razdvajaju grupe – 1. nastavlja cestom  prema Ninu, a druga ide off roadom – Bokanjačko blato, Grbe, Nin)
ODMORIŠTE II. kod Šepurina
11.30 – 13 sati – ručak i prigodni program s nagradnom igrom
13 sati – Organizirani povratak u Zadar (svi cestom)
15 sati – Završetak biciklijade