Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Predovan: Pozdravljam povratak Dražena Budiše

23.03.2011. 23:00
Predovan: Pozdravljam povratak Dražena Budiše


Njegova pojava sigurno može pomoći HSLS-u u ostvarivanju povoljnog rezultata, a pogotovo kad je u pitanju IX. izborna jedinica za koju se zna da je tvrđava HDZ-a, rekao je Predovan
Na medijske spekulacije o tome kako bi se Dražen Budiša mogao pojaviti kao nositelj liste jedne od dalmatinskih izbornih jedinica, vjerojatno IX. izborne jedinice, s obzirom na to da se njegov rodni Drniš nalazi upravo u ovoj izbornoj jedinici, glasnogovornica HSLS-a Andrea Latinović odgovara da su to u ovom trenutku samo nagađanja, s obzirom na to da odluka o nositeljima lista nije donesena. Više ne znaju ni zadarski haeselesovci, pa se jedinom relevantnom informacijom može smatrati postojanje Budišine volje da se na listi pojavi i izjava predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, koji je kazao da će Budiša biti nositelj jedne od lista, ne precizirajući koje.
– Do izbora je dugo. Naravno da se o tome razgovara, ali po Statutu kandidate na izborima za Hrvatski sabor utvrđuje Središnje vijeće na prijedlog predsjednika stranke. Izborni stožer je tu operativno tijelo koje vodi brigu o tehničkoj pripremi izbora, rekao je Joso Knez, voditelj izbornog stožera u IX. izbornoj jedinici.
– S obzirom na to da o tome nemam službenih spoznaja, osim što sam gledao televizijsku emisiju u kojoj je najavio da će se politički aktivirati, ne mogu komentirati. O tome službeno nismo razgovarali. Pozdravljam povrataka Dražena Budiše u aktivnu politiku, jer njegova pojava sigurno može pomoći HSLS-u u ostvarivanju povoljnog rezultata, a pogotovo kad je u pitanju IX. izborna jedinca za koju se zna da je tvrđava HDZ-a, rekao je predsjednik zadarskog HSLS-a Željko Predovan.