Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sonik-Puntamika i dalje traži pobjedu na gostovanju

23.03.2012. 23:00
Sonik-Puntamika i dalje traži pobjedu na gostovanju


Sonik-Puntamika nakon završetka osnovnog dijela u A-1 ligi, od danas pristupa obvezama u Ligi za ostanak. Raspored ih nije mazio u prva četiri kola u kojima čak tri puta gostuju. Prvo gostovanje donosi im put u Križevce gdje ih dočekuje probuđeni domaćin pod vodstvom Rudolfa Juge. Mogu li konačno Plantakovi igrači doći do pobjede na strani i tako olakšati situaciju u velikoj gužvi na ljestvici Ligi za ostanak? Na to pitanje je odgovor pokušao dati sportski direktor Puntamičana, Pero Perić.
– Križevci su nezgodan teren na kojem smo nedavno gostovali i ostali tada bez Čakaruna na neko vrijeme kao i bodova koji su se pokazali bitnima za Križevčane. Od tada su izašli iz velike krize te se tako-reći preporodili ponajviše zahvaljujući treneru Jugi. Od tada su osjetno digli formu, pobijedili su nakon nas i Dardu u gostima tako da očekujemo jako zahtjevnog domaćina i u ovom dvoboju. Naši igrači su spremni i orni da konačno naprave nešto bitno i na strani, a jedini hendikep nam je neigranje Ramljaka koji bi se trebao osposobiti za treće i četvrtko kolo – istaknuo je na prvu Perić te nastavio s češljanjem domaćeg sastava u kojem itekako ima imena za svaki respekt.
– Najveću pažnju kad su u pitanju Križevci treba naravno posvetiti njihovoj osovini Glavinić na playu, Žitko na poziciji beka šutera te Grgat pod košem. Oni su glavne poluge i većina akcija završava ili na Žitku ili na Grgatu. Uz njih troje Jugo je pogodio dovođenjem Gaćeše iz Rijeke na zaštićenom godištu, proigrali su naši Zadrani Mikulić, Zrnić i Gligora. Tu je jako neugodni mladi Cedevitin krilni centar Buva tako da je jasno tko je favorit u ovom susretu. Mi opet s druge strane želimo konačno napraviti pravi posao u gostima te se nadamo da ćemo uspjeti održati egal do završnice, a onda će nam biti lakše iskreirati pobjedu, naravno ako nam se ta prilika i ukaže.
U prva četiri kola gostujete tri puta. Bodovno gledajući mogli bi pred drugi dio Lige za ostanak doći bliže dnu nego vrhu ljestvice.
– Ne ide nam u prilog raspored, a ni ritam igranja dva puta tjedno. U tom ubrzanom ritmu će nam teško biti sve energetski pratiti, a nakon Križevaca u srijedu imamo doma Kvarner da bi nakon toga od subote do utorka trebali odraditi putovanje od jednog do drugog kraja Hrvatske, od Darde do Dubrovnika. Osim toga vidimo da su se svi ostali klubovi jako dobro pripremili za ovu Ligu za ostanak. Recimo posljednjoplasirani Dubrovnik je totalno promijenio fizionomiju rostera. Angažirali su Bizacu i Petkovića te tako najavili bijeg s posljednjeg mjesta. Ostale momčadi su stisnute u jednu pobjedu i bit će jako zanimljivo, ali i stresno u ovih 10 kola – za kraj je kazao Perić.