Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vrkić: Sve kreće od obrane

23.03.2012. 23:00
Vrkić: Sve kreće od obrane


Zoran Vrkić bio je jedan od ključnih igrača Zadra u pobjedi protiv Splita u Krešinom domu 2. ožujka. Goran Vrbanc i on tada su ubacili kombinirano 27 poena u drugom poluvremenu i režirali preokret, koji je u posljednjoj četvrtini odveo njihovu momčad do pobjede. Dvadeset i dva dana kasnije, za očekivati je još teži posao, jer ovaj put se igra u Splitu, koji će zaigrati u kompletnom sastavu, za razliku od sraza na Višnjiku. No i Zadar je bolji i jači nego tada.
– Na prošloj utakmici protiv Zaboka dobili smo pojačanje u playmakeru Reedu, koji će nam, koliko vidim na treninzima, dosta ubrzati igru. Dobar je u obrani. Mislim da smo dobili dimenziju više, koju nismo imali prošli put protiv Splita, kada smo se dosta mučili u prvom poluvremenu – kaže Vrkić.
Sasvim je jasno da Zadru neće biti dovoljno dvadesetak minuta dobre igre za pobjedu, kako je to bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama.
– Više puta nam se dogodilo da smo bili loši u prvom poluvremenu, što nam se ne smije ponoviti protiv Splita u gostima i protiv jačih momčadi. Moramo od početka krenuti agresivno i čvrsto u obrani, kako bi nam se onda otvorilo i u napadu.
Zadrani dobro znaju na koga treba obratiti posebnu pozornost u protivničkim redovima.
– Vujčić i Sobin su im glavne karike pod košem, u vanjskoj liniji im se vratio Mimica i to je, uz Subotića, osovina igre Splita. Opasni su, naročito ako im se priključi netko od mlađih igrača, a vidim da Babić u posljednje vrijeme igra sve bolje. Ne smije nam se dogoditi da nas njihovi igrači s klupe iznerede. Trebamo biti oprezni, a sve kreće od obrane. To je jedini recept za pobjedu u gostima. Kod kuće je ipak drukčije, sve nam ide na ruku i lakše je okrenuti utakmicu ako nešto krene krivo. U gostima će to biti mnogo teže i jedina šansa nam je da od početka krenemo kako treba.
O važnosti utakmice ne treba trošiti previše riječi, iako je jasno da će i nakon nje, bez obzira na ishod, biti još dalek put do željenog cilja za oba sastava.
– Ako izgubimo, ništa nije izgubljeno jer je liga tek počela, ali svjesni smo koliko možemo dobiti eventualnom pobjedom i dat ćemo sve od sebe da se u Zadar vratimo s dva boda – za kraj će Vrkić.