Grad Zadar do špice sezone nabavlja 30 javnih gradskih bicikala

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Grad Zadar je 23. ožujka pokrenuo postupak javne nabave za nabavu i uvođenje sustava javnih gradskih bicikala. Rok za dostavu ponuda je 13. travnja 2015. godine.

Zadar bi s planiranih 30 javnih gradskih bicikala uskoro trebao postati drugi dalmatinski grad koji će uvesti javne gradske bicikle, budući da je prije njega prvi u Dalmaciji ovaj sustav pokrenuo Šibenik.

Andreja Baraba, pročelnica UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša pojasnila je kako se cijeli sustav nabavlja uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukupna vrijednost javne nabave iznosi 452 tisuće kuna bez PDV-a, od čega grad Zadar participira sa 60 posto, a Fond sa 40 posto sredstava.

- Cilj kojim smo se vodili pri nabavi javnih bicikala bio nam je smanjenje prometnih gužvi i razine buke, smanjenje onečišćenja okoliša, uvođenje korištenja bicikala kod građana kako bi ih se potaknulo da budu aktivniji, obrazložila je Baraba.

Predviđeno je kako će sustav ukupno imati četiri terminala, a sastoje se od stalka, bicikala, terminala i kompletnog informatičnog rješenja.

Cijena korištenja bicikala još uvijek nije poznata, ali pročelnica pojašnjava kako će biti pristupačni svima koji ih žele koristiti.

- Vjerojatno će u početku biti promotivno razdoblje, ali će se kasnije korištenje bicikala naplaćivati. Razlozi za to su višestruki. Naime, njihov servis i održavanje koštaju, kazala je Baraba, dodavši kako će se cijene, iako još nisu utvrđene, vjerojatno kretati između 40 i 80 kuna.

Lokacije na kojima će biti smješteni terminali još uvijek nisu poznate, ali je sigurno da će jedna od njih biti Poluotok.

opširnije u tiskanom izdanju od 25. ožujka
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno