Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ponuda Credo- inga najpovoljnija na natječaju za rekonstrukciju PŠ Ploča

24.03.2019. 19:48
Ponuda Credo- inga najpovoljnija  na natječaju za  rekonstrukciju PŠ  Ploča


Povjerenstvo Grada Zadra otvorilo je  ponude pristigle na ponovljeni javni natječaj za rekonstrukciju područne škole Ploča, koja djeluje pri matičnoj OŠ Kruna Krstića u Arbanasima. Ukupno su pristigle tri  ponude, a kao i za poništenog natječaja, sve tri su bitno skuplje od procijenjenog iznosa od oko 3,1 milijuna kuna.   
Najnižu ponudu od ove tri dostavio je G.O. Credo-ing iz Zadra na iznos  od 4.152.324,4 kuna, drugi zadarski ponuditelj, Krekić Avangard d.o.o.,  dostavio je ponudu od   4.218.266,19 kuna, dok je najskuplja ona Kulić –  Investa d.o.o. iz Vinkovaca od 4.615.673,75 kuna. Nakon poništenja natječaja javne nabave, Grad je osigurao dodatan iznos te se natječaj ponovio u nastojanju da se održe isti rokovi izgradnje. Po provedbi natječaja i  uvođenja izvođača u posao, rok završetka radova je 250 kalendarskih dana, što znači i potrebu organiziranja nastave u drugom objektu. Školski  odbor je, uz suglasnost roditelja, predložio da se nastava odvija u dvije  smjene u župnom dvoru sv. Petra na Ploči.   
Inače, cilj  rekonstrukcije je da područna škola Ploča cjelokupnu  nastava održava u jednoj smjeni. Zbog toga će postojeća zgrada  promijeniti  svoje vanjske gabarite na način da će se u prizemlju  dograditi četiri učionice, dok su trenutačno  samo dvije. Postojeći dio zgrade će se energetski  obnoviti, a na isti način će se, dakako, izgraditi i novi dio. Škola će dobiti i  novi glavni ulaz s novim stubištem,  sanitarnim prostorima i spremištem,  te polivalentnu dvoranu za tjelesni odgoj i kulturna događanja, koju će  moći  koristiti i mjesni odbor za različite potrebe. Učionice su projektirane za maksimalni kapacitet od 100 učenika. Uz četiri učionice, bit će  uređen još jedan prostor koji će se, bude li potrebno, moći namijeniti za  održavanje nastave. Učionice će  biti prilagođene osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.