Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Članovi Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata odrekli se financijskih sredstava u 2020. u korist OB Zadar

24.03.2020. 16:30


Članovi i predsjedništvo Udruge  dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata, donijeli su Odluku o odricanju financijskih sredstava za rad udruge u 2020. godini iz Proračuna Zadarske županije, Grada Zadra, i drugih općina, u korist Opće bolnice Zadar.
Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


Svjedoci teške situacije u kojoj se naš Grad, Županija i domovina Hrvatska nalaze, pogođeni pandemijom koronavirusa i potresa u gradu Zagrebu, članovi Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 7. Domobranske pukovnije Zadar, odriču se namijenjenih novčanih sredstava iz proračuna Grada Zadra i Zadarske županije, kojima se osigurava rad udruge u 2020. godini u korist Opće bolnice Zadar.
Želimo da se ta sredstva iskoriste za pomoć zdravstvenim djelatnicima, pacijentima i ostalima na način kako će to procijeniti, rukovodeći ljudi u Općoj bolnici Zadar. Pozivamo sve građanke i građane da prije svega poštuju odluke koje su donesene od strane nacionalnog stožera Civilne zaštite i sve ostale građanske udruge i pojedince da se u ovim teškim danima odreknu financijske naknade iz Proračuna, kako bi se posljedice koje imamo i koje će uslijediti, što više ublaže.
Domovini vjerni
Predsjednik UDBDR 7. DP Zadar
Danijel Telesmanić – Did