Gluhima dostupne sve informacije o koronavirusu

Slika korisnika mkvanja
Putem znakovnog jezika
Pohvalio bih dobru organiziranost informativnog programa preko državne televizije, tako da osobe oštećena sluha, vijesti i sve informacije mogu dobiti preko titlova i prevoditelja, ali i preko društvenih mreža koje su posebno sada aktualne i svima dostupne. Udruga nam službeno ne radi, tako da su svi kontakti preusmjereni na mail i SMS, rekao je Savić
Marin GOSPIĆ
Miki Savić, tajnik Udruge osoba oštećena sluha

Miki Savić, tajnik Udruge osoba oštećena sluha savjetuje članstvo da slijede upute nadležnih koje svakodnevno mogu pratiti putem znakovnog jezika.

- Pohvalio bih dobru organiziranost informativnog programa preko državne televizije, tako da osobe oštećena sluha, vijesti i sve informacije mogu dobiti preko titlova i prevoditelja, ali i preko društvenih mreža koje su posebno sada aktualne i svima dostupne. Udruga nam službeno ne radi, tako da su svi kontakti preusmjereni na mail i SMS, rekao je Savić dodajući kako je uspostavljena dobra komunikacija udruge s Gradom i Županijom, ali i s Hrvatskim savezom gluhih u Zagrebu,te kako članstvu udruge, kao i drugim građanima predstavlja problem što ne znaju gdje mogu nabaviti sredstva za dezinfekciju ruku i prostora jer toga u trgovinama nedostaje.

Savića posebno raduje što su članovi udruge prepoznali ozbiljnost situacije, te su se povukli u svoje domove i u obitelji u nadi kako će se situacija što prije normalizirati kako bi mogli nastaviti s uobičajenim načinom života. Do tada za sve eventualne potrebe i pomoć tajnik udruge je na raspolaganju članovima koji su i upoznati s tim.

- Obavezno odem do naših službenih prostorija kako bih provjerio je li stigla kakva obavijest putem maila, ali na svu sreću danas ide sve preko pametnih telefona pa je zahvaljujući njima lakše funkcionirati i u ovo krizno vrijeme, rekao je Savić, dodajući još kako mu, u slučaju da netko od članova udruge treba liječničku pomoć, mogu poslati SMS, nakon čega on kontaktira liječnika i dogovori termin te o tome pošalje SMS članu udruge kao povratnu informaciju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno