Unutar grada propusnice nisu potrebne

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Propusnice se izdaju samo za napuštanje mjesta prebivališta
Stožer civilne zaštite Grada Zadra ustrojio je sustav za prikupljanje zahtjeva za izdavanje propusnica. Izrađeni su obrasci zahtjeva, otvorena je zasebna mail adresa za primanje zahtjeva, otvoren dežurni info telefon uz radno vrijeme od 8 do 16 sati – 023/208 - 156
Zvonko KUCELIN
Svi stanovnici grada Zadra mogu tražiti propusnicu jedino i isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga

Zbog učestalih upita i nerazumijevanja na što se točno odnose propusnice, molimo vas da sljedeću obavijest prenesete u svojim medijima, s naglaskom na to da unutar granica grada nisu potrebne propusnice.
Propusnice se izdaju samo za napuštanje mjesta prebivališta, unutar grada nisu potrebne.

Temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, propusnicu je potrebno zatražiti samo ako se napuštaju administrativne granice Grada Zadra. Za kretanje unutar grada i njegovih sastavnih dijelova (Crno, Babindub, Petrčane, Kožino, zadarski otoci -Silba, Olib, Premuda, Iž, Molat, Ist, Rava, nije potrebna propusnica.

Slijedom Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, Stožer civilne zaštite Grada Zadra ustrojio je sustav za prikupljanje zahtjeva za izdavanje propusnica. Izrađeni su obrasci zahtjeva, otvorena je zasebna mail adresa za primanje zahtjeva, otvoren dežurni info telefon uz radno vrijeme od 8 do 16 sati – 023/208 - 156. Također, sa Zadarskom županijom usuglašena je provjera podataka iz zahtjeva građana kroz eMaticu.

Građani zahtjeve za propusnicu mogu preuzeti za službenoj web stranici Grada Zadra https://www.grad-zadar.hr/vijest/covid19-77/propusnice-za-napustanje-prebivalista-5851.html, a ispunjeni zahtjev poslati na mail: stozer.propusnice@grad-zadar.hr.

Svi stanovnici grada Zadra od Stožera civilne zaštite Grada Zadra mogu tražiti propusnicu jedino i isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga (pružanje skrbi djeci i starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština) temeljem čl. II. i čl. III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Isto tako, propusnica se odnosi samo na podnositelja zahtjeva, dakle jednu osobu, i odnosi se samo na naznačeni datum. Tu propusnicu građani su dužni imati sa sobom uz osobnu iskaznicu te su je dužni pokazati na zahtjev policijskih službenika.
Još jednom molimo građane da ovu mjeru koriste uistinu zbog vitalnih obiteljskih razloga. Do jutros je pristiglo preko sto zahtjeva zbog kojih je povećan broj djelatnika u službi za rješavanje zahtjeva. Mole se stanovnici Zadra da ne traže propusnice bez valjanog razloga ili s netočnim podacima i razlozima, neće im biti izdane, ali će zato uzeti dragocjeno vrijeme onima kojima su nužne. 

 

NOVO:

Nepravilno popunjeni obrasci

Novoformirana služba u gradskoj upravi Grada Zadra kojoj je temeljem naloga Stožera civilne zaštite Grada Zadra prenesena obveza rješavanja zahtjeva za izdavanjem Propusnica sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH nastavit će s izdavanjem propusnica putem e maila i nakon radnog vremena.

Veliki broj Zahtjeva stigao je putem elektronske pošte bez poštivanja uputa o ispunjavanju obrasca dostupnog na web stranici Grada Zadra (https://www.grad-zadar.hr/vijest/covid19-77/propusnice-za-napustanje-prebivalista-5851.html ). Tako su pristigli zahtjevi bez zadanog obrasca, zahtjevi s nepopunjenim ili nepravilno popunjenim obrascima, ali i s razlozima koji se ne odnose na ovlasti Stožera civilne zaštite Grada Zadra.

Još jednom obavještavamo kako građani zahtjeve za propusnicu mogu preuzeti za službenoj web stranici Grada Zadra https://www.grad-zadar.hr/vijest/covid19-77/propusnice-za-napustanje-prebivalista-5851.html , a ispunjeni zahtjev poslati na mail: stozer.propusnice@grad-zadar.hr

Svi zahtjevi se evidentiraju, obrađuju, te se provjerava točnost navedenih podataka u podnesenom zahtjevu.

Također, još jednom napominjemo kako Stožer civilne zaštite Grada Zadra izdaje propusnice isključivo za ostvarivanje vitalnih obiteljskih potreba, a to je pružanje skrbi djeci i starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština.

Dakle, podneseni zahtjevi poput onih o obavljanju vrtlarskih radova, dovršetka izvođenja građevinskih radova i sličnih koji ne predstavljaju vitalne obiteljske potrebe, bit će odbijeni. Stoga se još jednom mole stanovnici Zadra da ne traže propusnice bez valjanog razloga ili s nepotpunim, netočnim podacima i razlozima jer im neće biti izdane, ali će zato uzeti dragocjeno vrijeme  onima kojima su nužne.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno