Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Enia i Mihaela sve bliže Tokiju

24.03.2021. 08:41


Sjajan dan za Eniju Ninčević i Mihaelu de Micheli Vitturi koje se na Kanarskim otocima bore za jedinu preostalu normu za Olimpijske igre u Tokiju u klasi 49er FX. Djevojke iz Uskoka jučer su u sedmom plovu bile treće, potom u osmom šeste, a u devetom su pobijedile u svojoj skupini i probile se na ukupno sedmo mjesto s 42 negativna boda. Puno važnije od završnog plasmana na drugoj regati Lanzarote zimske serije Zadrankama će biti naći se ispred nacija čije posade konkuriraju za Igre. A uz Hrvatsku to su Švedska, Italija, Češka, Finska, Belgija i Rusija. Praktično, da je regata jučer završila Enia i Mihaela bi imale osiguran put u Japan. Ipak, do kraja natjecanja predviđeno je 16 plovova, od kojih će posljednji biti za odličja. Nakon devet plovova čini se da bi Zadranke i Belgijanke, koje su s 44 negativna boda samo jedno mjesto lošije plasirane, mogle biti najveće konkurentice. Na 12. mjestu su Čehinje (61 negativan bod). Vode Brazilke Martine Grael/Kahena Kunze (25 negativnih bodova).
Za olimpijsku normu u klasi Nacra 17 bore se Igor Marenić i Anđela de Micheli Vitturi. Posada sv. Krševana jučer je u tri plova osvojila peto, šesto i deveto mjesto te ima 74 negativna boda i zauzima 12. mjesto. Od posada koje love jedinu preostalu olimpijsku normu ispred su šesta Finska, sedma Grčka i deseta Nizozemska. Vode Španjolci Tara Pacheco/Florian Trittel (26 negativnih bodova).
U klasi 49 er nakon devet plovova Šime i Mihovil Fantela su na šestom mjestu. Nakon nešto lošijih nastupa u ponedjeljak Zadrani su jučer u svojoj skupini osvojili peto i dva četvrta mjesta te imaju 41 negativan bod. Vode Španjolci Diego Botin le Chever/Iago Lopez Marra (18 negativnih bodova).