Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Otpuhala zadnja bura, za Uskrs oblačno i kišovito

24.03.2021. 09:24


Snažni udari bure koji traju već nekoliko dana i stvaraju probleme u prometu polako se primiču kraju. Prevrtljivo ožujsko vrijeme i ove je godine pokazalo zube. Greben snažne europske anticiklone, koji se nekoliko dana zadržavao na našem području polako se kreće dalje od naših krajeva.
Zadarski meteorolog Duško Kraljev ističe kako jaki udari bure u ovo doba godine nisu neuobičajena pojava.
– Bura puše jako, ciklički, po nekoliko dana i zatim se smiruje. Iako je hladno, opće je poznato da bura sa sobom nosi stabilno i vedro vrijeme. Ona je dobra za naše zdravlje jer pročišćava vlažni zrak. Ovog ožujka nismo imali nekih većih problema s burom. Bura će već danas polako slabjeti. Zapusi bure ponegdje su mogući još sutra ujutro, nakon čega će vjetar polako okretati na južni i jugozapadni. Moje je mišljenje da ovako hladnog i vjetrovitog vremena više neće biti, najavljuje Kraljev otkrivši nam jučer kako se već od sredine tjedna može očekivati pravo proljetno vrijeme.
– Uz prestanak bure temperature će rasti i do 15 stupnjeva. Za vikend nas očekuje promjenjivo i oblačno vrijeme, ponegdje s kišom, kaže Kraljev prognozirajući za nadolazeće uskrsne blagdane toplo, promjenjivo i ponegdje kišovito vrijeme.
– U Velikom tjednu očekuje nas ugodno, ranoproljetno vrijeme. Za sam Uskrs i Uskrsni ponedjeljak očekuje se oblačno i kišovito vrijeme, govori Kraljev zaključivši kako nikakve vremenske neprilike neće pokvariti uživanje u nadolazećim blagdanima.


N. LUCIĆ