Nikad se ne zna kada će trebati mijenjati zastavu

Slika korisnika asaric
TV SVEKRVA
Ipak, radoznala sam baba i htio sam vidjeti koja je najljepša zastava na svijetu i ostao šokiran. Ispada da je najljepša zastava ona Srbije. Bog mi je svjedok da sam čovjek širokih svjetonazora i da sada ne nabrajam sve o sebi, ali dugo nešto tako glupo nisam čuo. Pa naša je duplo ljepša, a osim toga imamo i više životinja na grbu
Dejan RAKITA/PIXSELL
Ilustracija

NE ZNAM, A NIJE ME NI BRIGA!

Poštovani čitatelji ove rubrike, a ujedno i prijatelji dobre žderačine na malim ekranima, već su mi nekoliko puta prigovorili kako ništa ove godine nisam pisao o popularnom kulinarskom šou »3,2,1 kuhaj!«, a zbilja i nisam, a nisam jer me opasno počelo živcirati njihovo cjepkanje emisije, a osim toga nitko nije ove sezone bio iz Zadra pa nisam imao za koga ni navijati. Znate ono, sjedite ispred televizora sa zastavom grada Zadra u jednoj ruci, državnom zastavom u drugoj ruci, a onu partijsku nabij..., ustvari stavite na nešto da bude pri ruci... Ako zatreba. Ali, o zastavama kasnije. U svakom slučaju, zašto je to tako iritantno?
Zato što su odlučili da maksimalno iskoriste svaku sekundu emisije za naplatiti reklame i da razvuku sve preko svake mjere.
Ma ne smeta mene što idu reklame jer ne plaća se pretplata i moraju nekako financirati sve to, ne smeta me što na svakom komadu namještaja i na svakoj krpi imamo logoe firmi koje su sponzori, pa neka i podjele emisiju na dva dijela da upotpune cijelu večer, ali zašto to mora biti izvedeno tako glupo. Naime, emisija krene i onda kada dođe do pred sam kraj, prekida se i ide preko sat vremena RTL-direkta. Mislim, zanimljivo je pogledati i taj Direkt, dobra je to emisija, ali tko ima živaca čekati da opet počne kuhanje i to samo desetak minuta? Ja ne! Ja sam dotle već u carstvu snova sa zaostalim pilećim batkom u ustima, ili s nekom drugom poslasticom - svejedno. Važno je da se ždere i da već imam blizu sto kila pa poslije - ajme i kuku, di sam bio, što sam radio.

TKO IMA NAJLJEPŠU ZASTAVU NA SVIJETU?

Čime se sve ljudi ne bave. Evo su napravili istraživanje/anketu koje su najljepše zastave na svijetu. Mo’š mislit’ važne stvari... Ipak, radoznala sam baba i htio sam vidjeti koja je najljepša zastava na svijetu i ostao šokiran. Ispada da je najljepša zastava ona Srbije. Bog mi je svjedok da sam čovjek širokih svjetonazora i da sada ne nabrajam sve o sebi, ali dugo nešto tako glupo nisam čuo. Pa naša je duplo ljepša, a osim toga imamo i više životinja na grbu. Oni imaju neke ptičurine, a slične imaju i Albanci samo crne, a mi imamo i kozu (vrijedna i korisna životinja) i kunu (simpatična životinja mada zloupotrebljavana u političke svrhe) te i tri lava (domaća životinja iz Dalmacije) iako neki kažu da su to leopardi. Najsmješnije je to što ispada da je među prvih deset zastava pola iz bivše države koju smo zvali Jugoslavija što znači da su najviše glasali Balkanci iz otpadaka koji su nastali raspadom prije spomenute umjetne tvorevine.
Smiješno je što se na tom spisku našla i zastava smiješne, srećom pokojne države zvane »kraljevina Jugoslavija« (namjerno pisano malim slovom) koje je tako komplicirana da treba tri akademska slikara da bi se taj bezvezni grb naslikao, a poznato je da djeca u osnovnim školama kada crtaju vole crtati i zastave, a ovu, čak i kada bi se našlo toliko morbidno dijete da bi to htjelo, je upravo nemoguće napraviti. Puno je lakše nacrtati onu sa zvijezdom petokrakom, samo što to baš ne bi bilo zgodno, ali još ima onih koji su bili u partiji do 90.-91. godine prije nego što su preš... Pardon, opet pišem gluposti. Dakle, ima još onih koji bi svoje unuke mogli naučiti kako se crta crvena zvijezda petokraka. U krajnjem slučaju, mogu je prekopirati sa svoje partijske knjižice, naravno, ako je nisu bacili u bunar, a nisu jer nikada se ne zna hoće li opet doći vrijeme kada će trebati mijenjati zastavu. Opet ja o zastavama. Što mi je danas? Doktore, pomozite!!!

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)