Društveni dom uskoro pod krovom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
suhovare
Velimir BRKIĆ
Izgradnja društvenog doma u Suhovarima vrijedna je 2,6 milijuna kuna

Dva mjeseca  je proteklo od kad su ministar  Božidar Kalmeta, zadarski  župan Stipe Zrilić, načelnik  Općine Poličnik Davor  Lončar, predsjednik OV-a Darijo Buljat i predsjednik MO  Suhovare Ivica Ukalović pored  zgrade osnovne škole položili  kamen-temeljac za izgradnju  novog društvenog doma, a radnici tvrtke Bogović Gradnja  iz Poličnika već su u zahuktalim pripremama za postavljanje krovne konstrukcije.

 Izgradnja Društvenog doma  u Suhovarama vrijedna je 2,6  milijuna kuna, od čega Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financira 80 posto, a ostatak Općina Poličnik.  Projekt je izradila projektantska kuća Bramas d.o.o. iz Zadra, a nadzire ih Idassa Commerce iz Zadra. Rok izgradnje  društvenog doma koji se gradi  na temeljima starog je početak  mjeseca listopada.

- Društveni dom ima bruto  površinu od 310, dok je neto  korisna površina 274 četvorna  metra. Izgradnjom društvenog  doma svoj će kutak pronaći svi  naraštaji mještana. Pored polivalentne dvorane u društvenom domu će se nalaziti i prostorije za ured Mjesnog odbora, čitaonica, dječja igraonica te atrij s pripadajućim  drugim sadržajima, rekao je  Lončar, dodajući da je zubom  vremena i ratnim događanjima  na ovom području tijekom Domovinskog rata znatno  oštećena statika stare zgrade,  koja se na izričiti zahtjev  stručnjaka morala do temelja  srušiti.

Ministarstvo infrastrukture  je financiralo i glavni opskrbni  cjevovod u Suhovarama duljine 3,2 kilometra i vrijednosti  3,2 milijuna kuna s PDV-om, a  Općina Poličnik i Zadarska  županija izgradnju sekundarne  vodoopskrbne mreže 3,9 km u  vrijednosti od 3,8 milijuna kuna s PDV-om. Radove na glavnom vodovodnom pravcu izvodila je tvrtka Vodoistalacija  d.o.o. Zadar, dok je nadzor  vršila zadarska tvrtka GIN  company d.o.o. Na mjesnoj vodovodnoj mreži radove su izvodile zadarske tvrtke Vodovod i Vodoinstalacija te općinski komunalni pogon, a nadzor  GIN company.

- U vodovodnu mrežu Suhovara je uloženo točno 7 milijuna kuna. Osim kućnih priključaka potrebno je izgraditi  još i 700 metara cjevovoda do  regionalnog vodovoda Zrmanja - Zadar, kaže Lončar.

Poduzeti napori i ulaganja  općine u poboljšanje uvjeta  života svih općinskih žitelja nadasve potvrđuje opravdanost  postojanja lokalne samouprave. Naročito se to može reći za  Općinu Poličnik. Naime, ovih  dana završeno je i asfaltiranje  nerazvrstanih, lokalnih cesta u  Suhovarama. Izvoditelj radova  bila je tvrtka Kruševo Put iz  Zadra.

Izvedeni radovi koštali su  oko 1,1 milijun kuna s  PDV-om osigurani iz općinskog proračuna. Dosad je asfaltirano sveukupno oko 5 kilometara nerazvrstanih cesta,  odnosno 15.000 metara četvornih. Za potpunu asfaltizaciju  Suhovara potrebno je još asfaltirati tek nepunih pet posto  sveukupne mreže nerazvrstanih cesta, reći će Lončar.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno