Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kostov i Cupać jedanaesti

Autor: Zrinka Grancarić

23.04.2009. 22:00
Kostov i Cupać jedanaesti


Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok, Zadar) zauzeli su 11. mjesto na regati Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu, što je jedan od njihovih najboljih rezultata u klasi 49er. Malo je nedostajalo da se plasiraju i u finalni plov za odličja.
– Zadnji dan uoči finala imali smo tri plova. Odlično smo krenuli i pobijedili prvi. U drugom smo jedrili malo slabije, no taj smo rezultat mogli odbaciti pa smo nakon 14 plovova bili deseti, što je zadnje mjesto koje vodi u finale. U zadnjem plovu bili smo u dobitnoj kombinaciji na polovici regate. Zavjetrinsku smo oznaku okrenuli treći, otišli lijevo i nakon 100 metara vjetar je drastično promijenio smjer, došao je s desna i tu smo sve izgubili, ušli smo 12. u cilj. Dva boda su nam nedostajala da uđemo u finale. Rezultat je odličan, ali žao nam je finala, bili smo tako blizu – kaže Pavle Kostov.
Cijeli tjedan u Hyeresu je puhao slab vjetar, vrlo promjenjivog smjera i solidan je broj plovova bio upitne regularnosti. Namučili su se Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) u svom prvom nastupu na velikoj međunarodnoj regati nakon Olimpijskih igara prošle godine u Kini. Jednostavno ih nije išlo, za nesreću su “pokupili” i dvije diskvalifikacije te u konačnici zauzeli su 38. mjesto. U ženskoj konkurenciji klase Eniji Ninčević i Romani Župan (Uskok) pripalo je solidno 19. mjesto. Stajale su djevojke i bolje tijekom regate, bile su u jednom trenutku i 12., ali i ovaj rezultat je za njih dobar i korak naprijed u odnosu na prošlu regatu u Španjolskoj. Mihovil Fantela (Sv. Krševan) zauzeo je 78. mjesto na olimpijskoj dasci RS:X.
Slijedeća regata Svjetskog kupa jedri se krajem svibnja u nizozemskom Medembliku. U međuvremenu Kostov/Cupać nastupit će i na Grade 2 regati na talijanskom jezeru Garda, gdje će se ovog ljeta jedriti i Svjetsko prvenstvo za 49er.