Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sport širi prijateljstvo

Autor: Petra Mičić

23.04.2009. 22:00
Sport širi prijateljstvo


Zadar i Zadarska županija imaju izvrsnu suradnju s ovim krajevima te se nadamo da će se ta suradnja nastaviti i u budućnosti. Iznimno nam je drago što se održavaju ovakvi sportski događaji jer sport uvijek širi i produbljuje prijateljstvo, izjavio je Šimunić
U novoj Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održano je svečano otvorenje Međunarodnog natjecanja učenika Strukovne škole Vice Vlatkovića te partnerskih škola iz Češke, Mađarske i Slovačke.
Četiri discipline
Na natjecanju je sudjelovalo 60 učenika iz Češke, Mađarske i Slovačke uz pratnju 13 nastavnika te 20 učenika iz Strukovne škole Vice Vlatkovića. Učenici su se natjecali u četiri discipline: nogomet, košarka, stolni tenis i atletika, a svečana dodjela nagrada održat će se danas u 19.30 sati u hostelu, kada će se dijeliti pehari i medalje.
– Prvo bih poželio svim učenicima i nastavnicima dobrodošlicu u naš grad te u našu novu Dvoranu Krešimira Ćosića. Iako je ovo natjecanje nastalo spontano, postalo je tradicija te nam je drago što imamo ovakvu priliku međusobno se upoznati – na otvorenju je zaželio ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića Tihomir Tomičić.
Otvorenju su prisustvovali i predstavnici Zadarske županije, član Poglavarstva za školstvo, mladež i socijalnu skrb Jozo Dragić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić te dožupan Josip Miletić.
– Zadar i Zadarska županija imaju izvrsnu suradnju s ovim krajevima te se nadamo da će se ta suradnja nastaviti i u budućnosti. I nama, kao predstavnicima Zadarske županije, iznimno je drago što se održavaju ovakvi sportski događaji jer, kao što svi znamo, sport uvijek širi i produbljuje prijateljstvo, izjavio je Šimunić.
Razgledavanje Zadra
Strukovna škola Vice Vlatkovića već deset godina surađuje sa školama iz Češke, Mađarske i Slovačke te je mnogo puta bila u gostima kod dotičnih škola. No, ovo je prvi put da je zadarska škola ugostila učenike i nastavnike iz Češke, Mađarske i Slovačke.
Učenici i nastavnici su smješteni u preuređenom hostelu na Boriku, a danas je za njih organizirano razgledavanje grada i gradskih znamenitosti uz pratnju vodiča. Između ostalog, organizatori će goste odvesti na utakmicu Zadar – Zagreb u Dvorani Krešimira Ćosića, kako bi osjetili jedinstvenu atmosferu na zadarskim košarkaškim utakmicama.
Profesor mađaraske škole “ARPAD” iz grada Székesfehérvára Ištvan Izmindi izrazio je zadovoljstvo smještajem i organizacijom. Njihov grad ima sličnu povijest kao i Zadar te su gradovi prijatelji preko deset godina, a također i škole dijele sličnost programa i struke.
– Moram zahvaliti Zadarskoj županiji i Gradu Zadru na pomoći te Upravi KK Zadra na doniranim kartama za utakmicu, Zadarskoj nadbiskupiji te ostalim sponzorima koji su pružili potporu ovom natjecanju.
Iako su naši gosti morali pokazati putovnice na granici, nadamo se da za četiri godine neće biti potrebe za tim te ćemo i mi biti članovi Europske unije – kazao je ravnatelj Tomčić.