Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadre, iz duše te ljubim

Autor: Irena Jurjević

23.04.2009. 22:00
Zadre, iz duše te ljubim

Foto: Zvonko KUCELIN



Tomislav Bralić i Intrade, zajedno s Oliverom Dragojevićem i njegovim Dupinima dupkom su sinoć ispunili dvoranu Krešimira Ćosića u kojoj su ih dočekale tisuće Zadrana. Ulaznice za ovaj događaj bile su rasprodane danima ranije, što dovoljno govori o traženosti zadarskih izvođača među svojom domaćom publikom. Ipak, Intrade nisu ništa željeli prepustiti slučaju pa su pripreme za ovaj koncerta bile svakodnevne, jer valjalo je pripremiti i klapski, ali i instrumentalni dio, okupljen od ponajboljih zadarskih glazbenika, Nebojše Lakića na klavijaturama, Josipa Marcelića na gitari, Damira Košpića na basu te Hrvoja Perića na Bubnjevima.
Također, osim što je s Bralićem i Intradama sinoć nastupio i Oliver Dragojević, njihov dugogodišnji prijatelj s kojim su obilježavali sve veće obljetnice, počevši od pet godina postojanja, deset godina pa na dalje, potporu je dala i zadarska postava sastavljena od Zorana Jelenkovića, Davora Pekote, Ivice Sikirića Iće te Duška Nonkovića Buće.
Na repertoaru su se  našle brojne uspješnice Bralića i Intrada, a u tom tonu nastavili su i njihovi gosti, među kojima i Duško Nonković koji je za tu priliku izveo skladbu nastalu prije trideset godina ‘ Divna riva mojega grada’.
Ljubitelji klapske pjesme  i dalmatinske šansone sinoć su u dvorani Krešimira Ćosića došli na svoje, pa se tako može kazati da su nakon rasprodanih koncerata ”Tomislav Bralić & klapa Intrade i Oliver Dragojević” i velikog klapskog spektakla ”Ne damo te pismo naša” u Ciboni, Bralić i Intrade samo nastavili svoj uspješan niz koji ih prati posljednjih godina.