Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Riječi zahvale novog zadarskog nadbiskupa

Autor: Agencija IKA

23.04.2010. 22:00
Riječi zahvale novog zadarskog nadbiskupa

Foto: Zvonko KUCELIN



Na kraju ovog euharistijskog slavlja, prije nego zazovemo Božji blagoslov, želio bih uputiti nekoliko zahvalnih riječi!
Ponajprije zahvaljujem dragom Bogu na svim darovima i milostima, koje mi je iskazao za vrijeme biskupskog služenja u Dubrovačkoj biskupiji. U njegove ruke stavljam i svoje korake u ovoj dragoj Zadarskoj nadbiskupiji.
Srdačno zahvaljujem našem uzoritom gospodinu kardinalu Josipu Bozaniću, koji je s još trojicom ovdje nazočnih biskupa, mons. Jurićem, mons. Komaricom i mons. Penzešom, bio nazočan na mom biskupskom ređenju prije 20 godina u Dubrovniku.
Zahvaljujem apostolskom nunciju mons. Mariu Robertu Cassariju, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Marinu Srakiću, predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Franji Komarici, te ostaloj subraći u episkopatu, kao i izaslanicima nadbiskupa i biskupa, što su danas bili s nama kako bi mi iskazali svoju solidarnost i blizinu.
Zahvaljujem svim svećenicima iz Dubrovačke biskupije, Zadarske nadbiskupije kao i drugih naših biskupija, na suradnji i molitvenoj potpori. Neka Gospodin obilno izlije na sve vas svoju milost, kako biste ustrajno i bez straha svjedočili ljubav prema vjernicima kojima služite. Redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima zahvaljujem na čestitkama i preporučam se u molitve.
Svojoj sestri Terezi i bratu fra Iliji, te ostaloj rodbini zahvaljujem za njihovu molitvu i podršku, kojima su pratili moje služenje u Dubrovniku. Nadam se da će nastaviti moliti za mene kako bih i ovo svoje poslanje, koje mi Bog po Crkvi povjerava, ostvario u potpunosti.
Svima vama iz društvenog života, koji ste pozvani brinuti se za opće dobro, kao i svim kulturnim i društvenim institucijama Grada Zadra i zadarske županije zahvaljujem na toplim riječima dobrodošlice. Ujedinimo se oko promicanja općeg dobra i svih vrednota u izgradnji društva u kojem živimo.
Posebna pak zahvala mojim najbližim suradnicima u Dubrovačkoj biskupiji i Zadarskoj nadbiskupiji, na čelu s prečasnim Milivojem Bolobanićem, dosadašnjim dijecezanskim upraviteljem, za sve učinjeno proteklih dana oko organizacije ovoga slavlja. Također zahvaljujem svima koji su na bilo koji način, u bilo kojem programu i slavlju, svih ovih dana uložili svoje sposobnosti i snage da sve ovo protekne u lijepom i dostojanstvenom ozračju. Gospodin neka svima bude nagrada.Na sve vas koji ste se ovdje okupili, kao i na sve koji nas prate u svojim domovima putem radija i televizije, na ovaj grad i nadbiskupiju našu zazivam Božji blagoslov i njegovu pomoć.
mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski