Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ministar u Zadru o legalizaciji bespravnih objekata

23.04.2012. 22:00
Ministar u Zadru o legalizaciji bespravnih objekata


Ministar graditeljstva i prostornog planiranja, Ivan Vrdoljak, danas boravi u službenom posjetu Zadru. Ministar Vrdoljak obavit će službene razgovore s predstavnicima institucija iz nadležnosti ministarstva, a u organizaciji HNS-a predviđen je i niz razgovora s građanima na temu novih izmjena i dopuna Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata.
Na zamolbu udruga, ministar će se susresti i s predstavnicima nekih strukovnih udruga iz područja graditeljstva i prostornog planiranja koji će mu iznijeti svoje prijedloge za efikasnije rješavanje ove složene problematike.
U sklopu javne rasprave o Izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira ukupno 11 okruglih stolova na kojima će predstavnicima stručne javnosti predstaviti izmjene i dopune zakona.
Danas će se s početkom u 12 sati održati okrugli stol u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Zadar. Na okruglom će stolu sudjelovati ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, zamjenica ministra gospođa Ana Mrak Taritaš te ostali stručni ljudi iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
Prije okruglog stola ministar Ivan Vrdoljak sastat će se sa županom Zadarske županije Stipom Zrilićem u 11 sati u Uredu župana. Tema razgovora bit će provođenje dokumenata prostornog uređenja za područje Zadarske županije.


Kutak za građane


Građani će se moći susresti i postaviti pitanja ministru ili dati svoje prijedloge za rješavanje problema bespravne gradnje i to na Narodnom trgu u 10 sati; u Posedarju na Rivi u 16.30 sati i u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar s početkom u 18.30 sati.