Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nije gotovo, želimo što bolji plasman

23.04.2012. 22:00
Nije gotovo, želimo što bolji plasman


Nije sportski sada se opustiti, imamo priliku rasterećeni uživati u nogometu, a ta se prilika rijetko pruža. Ne vidim razloga da u Koprivnici ne damo sve od sebe i osvojimo barem bod – kazao je Mršić


Na Stanovima je jučer sijalo sunce, dok je na Višnjiku kiša lijevala kao iz kabla. Svakome tko prati sportska zbivanja u Zadru jasno je da se radi o prenesenom značenju. Momčad sa Stanova će i sljedeće sezone igrati u prvoligaškom društvu, a status je riješen pobjedom nad Cibalijom. Gol Igora Prahića bio je dovoljan za minimalnu pobjedu nad Vinkovčanima i sada Zadrani s 39 bodova mogu mirno odigrati tri posljednja kola.
– Istina je da ostanak još nije i matematički siguran, ali s obzirom da se momčadi iz opasne zone sastaju međusobno, ne mogu nas svi bodovno dostići, barem jedan će otpasti – kazivao je jučer ujutro Antonio Mršić, asistent za pobjednički gol Prahića.
– Protiv Cibalije nije bilo lako igrati. Znali smo da moramo pobijediti, a taj imperativ vrlo često zna sputati noge. Uz to teren je bio natopljen kišom koja je danima padala, a kada bi se ukazalo sunce događala su se velika isparavanja pa je bilo teško disati. Međutim, sve smo to prebrodili i osvojili trobod vrijedan ostanka u prvoligaškom društvu.
S obzirom na tijek događanja čini se da je trener Zebić pogodio taktiku nakrcavši veznu liniju svoje momčadi.
– Znali smo da je Cibalia najjača u sredini terena i zato je trener Zebić u veznu liniju ubacio čak četiri igrača: Jerbića, Banovića, Ćurjurića i Begonju kojima su pomagali bokovi Bilaver i Vasilj. Mene je gurnuo u špicu iako sam se i ja morao vraćati u fazu obrane. Vidjelo se da smo time dobili dosta, imali smo kontrolu utakmice, a ujedno smo stvarali prilike i poluprilike. S druge strane Vinkovčani nisu tijekom 90 minuta stvorili niti jednu pravu priliku. Tu prije svega moramo pohvaliti užu obranu koja je svojom čvrstinom i koncentracijom najzaslužnija za ovu pobjedu.
Na poluvremenu još ništa nije bilo riješeno.
– Znali smo da će ako nastavimo u istom ritmu, možda još podignemo za brzinu više, gol doći. Nikako nismo smjeli srljati jer se tada mogla dogoditi neka pogreška koja bi rezultirala vodstvom gostiju, a teško bi se tada bilo vratiti u utakmicu.
I tada se dogodila ta 78. minuta kada je na asistenciju Mršića iz kornera Prahić zabio za pobjedu.
– Prahić se našao na pravom mjestu i glavom zakucao za naše vodstvo. Svaka mu čast na tom pogotku. Na početku te akcije imao sam slobodnjak i već sam vidio loptu u mreži, ali se u zadnji trenutak ispriječio gostujući vratar Matković i odbio loptu u korner. Nema veze zbog toga kada smo upravo nakon tog kornera poveli.
Sada kada je ostanak praktički riješen predstoje još tri kola u kojima će Zadar hvatati što bolji plasman.
– Mnogi će kazati da je sada sve riješeno. Međutim, ne slažem se s tom konstatacijom. Imamo još tri kola do kraja i želimo ostvariti što bolji plasman. Imamo motiva za to i siguran sam da ćemo do kraja prvenstva osvojiti još bodova. Nije sportski sada se opustiti, imamo priliku rasterećeni uživati u nogometu, a ta se prilika rijetko pruža. Ne vidim razloga da u Koprivnici ne damo sve od sebe i osvojimo barem bod – kazao je na kraju razgovora Mršić.


Inter najugroženiji




Antonio Mršić smatra da će uz Varaždin, Karlovac, Šibenik i Lučko prvoligaško društvo napustiti Inter.
– Mislim da su u ovome trenutku Zaprešićani najbliži ispadanju u Drugu ligu. Imaju težak raspored do kraja i nisam siguran da će se uspjeti izvući. Žao mi je zbog mog prijatelja Krševana Santinija koji brani za Inter. Ipak, tko zna, možda nitko dosadašnjih drugoligaša ne bude želio u prvoligaško društvo, ali to je već sfera u koju ne bih ulazio.