Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rogić: Nismo utvrdili nikakav prekršaj

23.04.2012. 22:00
Rogić: Nismo utvrdili nikakav prekršaj


Na teren smo izišli na poziv komunalnih redara. Odveli smo ih sve u postaju jer na licu mjesta nije bilo moguće obaviti kvalitetan razgovor, kaže Rogić i ističe kako nije bilo nikakvog uhićenja


Akcija mladih tražila je od Grada Zadra dopuštenje da na Narodnom trgu skuplja potpise za održavanje referenduma o uvođenju prireza. Grad Zadar, odnosno gradonačelnik Vrančić, nije im to dopustio.
Unatoč gradonačelnikovoj odluci, članovi Akcije mladih u ponedjeljak su već treći dan skupljali potpise na Branimirovoj obali, ali i na Narodnom trgu.
Sve je teklo po planu do oko 14 sati i 30 minuta kada je policija uhitila Antu Rubešu, predsjednika zadarskog ogranka Akcije mladih.
On je, naime, odbio obustaviti prikupljanje potpisa na trgu za koje nije imao dozvolu. Komunalni redari su ga došli na to upozoriti, a kada to nije upalilo, otišli su i vratili se s policijom. Ista stvar dogodila se u subotu ujutro, no ovaj put imala je i nastavak. Policija je, naime, Rubešu i komunalne redare odvela u postaju na obavijesni razgovor.
– Na teren smo izišli na poziv komunalnih redara. Odveli smo ih sve u postaju jer na licu mjesta nije bilo moguće obaviti kvalitetan razgovor. Utvrdili smo kako od strane policije nije bilo nikakvog prekršaja i sve smo uskoro priveli kraju te su svi otišli svojim putem, kazao nam je voditelj smjene OKC-a zadarske policije Edi Rogić.