Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Selin: Treba dobiti sljedeće dvije utakmice

23.04.2012. 22:00
Selin: Treba dobiti sljedeće  dvije utakmice


Razgovarao sam s igračima nakon utakmice i objasnio im da nema plakanja te da je sve još u našim rukama – kazao je Selin


Tako blizu, a tako  daleko. Tom poznatom izrekom najbolje je opisati gostovanje Sonik-Puntamike u  subotu u Rijeci. Mogla je to  biti večer u kojoj su se zeleni  na pravi način trebali vratiti u  utrku za spasonosno četvrto  mjestomo u Ligi za ostanak.  Kvarnerovci su nakon velikog vodstva od +16, početkom četvrte dionice, mislili  da je utakmica zaključena, no  Puntamičani su to demantirali i na tri minute prije kraja  vratili se u egal, a u posljednjih 10 sekundi su imali čak  dva napada za pobjedu.  Međutim, kao svaki put ove  sezone na gostovanjima ostali su praznih ruku. Dva  važna boda ostala su tako u  Rijeci gdje će se sigurno i  sljedeće sezone gledati A-1  liga dok je za Sonik-Puntamiku ta konstatacija više nego upitna. Trener Puntamičana Marko Selin nakon  tijesnog poraza od Kvarnera  nije mogao dati neke velike  riječi ohrabrenja, jer su razumljivi tuga i očaj, koji su  zavladali prostorijama  mlađeg prvoligaša. Za sljedeća tri kola treba pronaći  dobitnu formulu te dodatno  homogenizirati momčad koja  više apsolutno nema prava na  poraz, a dolaze VROS Darda,  pa Dubrovnik.
– Teško je bilo što pametno  kazati nakon ovakve drame u  kojoj smo mi opet izvukli deblji kraj. Uspjeli smo u posljednjih 10 minuta potpuno  nadigrati Riječane koji su  imali +16 i vratili se pred  posljednje minute u egal  utakmicu. Izjednačili smo na  75-75 i imali napad posljednjih 10 sekundi. Međutim,  Šarlija je na jednom ziceru  pod košem poklopljen od  strane Riječana te je sviran  prekršaj na Juričiću. On je  pogodio jedno bacanje, a u  preostalih pet sekundi Marić  je pokušao s jednom dalekom  tricom, no nije ušlo.
Karakter su momci pokazali samim povratkom u egal  iz velikog minusa, no poraz  na ovakav način sigurno je  napravio više štete nego koristi po pitanju samopouzdanja, a slijede vam utakmice s  predznakom biti ili ne biti.
– Definitivno bi bilo bolje za  nas da smo uspjeli pobijediti,  ne samo zbog bodova nego i  zbog tog samopouzdanja. Cijela sezona je igračima takva.  Trude se, daju svoj maksimum, izgaraju na terenu, no  nema se one sportske sreće  koja je potrebna da bi se sve  prelomilo na pozitivnu stranu. Svaki ovakav poraz nosi  određene traume i gubitak samopouzdanja, a trebat će  nam sve to u sljedeće dvije  najvažnije utakmice sezone  protiv Darde i Dubrovnika u  Jazinama. Razgovarao sam s  igračima nakon utakmice i  objasnio im da nema plakanja  te da je sve još u našim rukama. Pobjedama protiv njih  trebali bi se dočepati barem  tog pretposljednjeg mjesta za  ulazak u majstoricu s drugim  iz kvalifikacija za A-1 ligu.
Prva prepreka vam je sljedeću subotu VROS Darda  koja je veliki posao napravila  u ovom kolu domaćom pobjedom nad Dubrovnikom.
– Oni su pobjedom nad Dubrovnikom pobjegli za dvije  pobjede u odnosu na nas i  Dubrovčane. Sigurniji su po  pitanju ostanka u ligi, no još  uvijek ih možemo sustići ako  ih pobijedimo u subotu i ako  izgube od Križevaca u zadnjem kolu. Nama kalkulacije  neće donijeti ništa dobro već  se moramo maksimalno koncentrirati samo na Dardu i  kako doći do pobjede. A onda  ćemo vidjeti što nam budućnost donosi – zaključio je  Selin.


Raskinuto s Drezgom




Iako informacija o raskidu suradnje s Lukom Drezgom  nije potvrđena službeno od strane kluba, mladom  Šibenčaninu je u Rijeci definitivno bio posljednji nastup  u zelenom dresu. Glavni ljudi Sonik-Puntamike ostali su  zakopčani do grla po pitanju ove informacije, ali očito  nezadovoljstvo Drezginim nastupima u posljednje vrijeme je kulminiralo raskidom suradnje te će zeleni znatno oslabljeni u posljednje bitke vrijedne opstanka koje  im slijede u naredna tri tjedna. Drezga je stigao u Jazine  početkom veljače pred gostovanje sa Zabokom u 16.  kolu osnovnog dijela A-1 lige. U zelenom dresu je odigrao 13 utakmica u kojima je prosječno na parketu  provodio 26 minuta i imao prosjek od 13.8 poena po  utakmici, od čega je u šest utakmica osnovnog dijela  imao prosjek od 18.7 poena, dok je u Ligi za ostanak  imao tek 9.7 poena po utakmici. Očito je njegova slabija  forma u Ligi za ostanak bila najveći razlog raskida  suradnje sa Sonik-Puntamikom.