Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Suđenje odgođeno jer se žrtva nije pojavila zbog bolesti

23.04.2012. 22:00
Suđenje odgođeno jer se žrtva nije pojavila zbog bolesti


Riječ je o Zvonku Ninčeviću koji se optužnicom tereti da je u jednom kafiću u “žaru” svađe pokušao ubosti Tomislava Klaricu nožem u prsa. Prema optužnici, Klarica je uspio izbjeći ubod jer ga je uhvatio za ruku, ali ga je Ninčević potom zahvatio po trbuhu i srećom, tek lakše mu ozlijedio trbušnu stijenku


Nakon što je krajem prosinca prije dvije godine na Županijskom sudu u Zadru u ponovljenom sudskom postupku nepravomoćnom presudom osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva, zadarskom Al Caponeu Zvonimiru Ninčeviću (53) jučer je trebalo početi suđenje zbog istog kaznenog djela počinjenog istim oružjem – nožem.
No, predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić bio je prisiljen odgoditi raspravu zbog toga što se nije pojavila Ninčevićeva žrtva – Tomislav Klarica koji se telefonom opravdao pojasnivši da je bolestan.
Ninčević se optužnicom tereti da je sredinom prosinca lani oko 23 sata u jednom kafiću u ulici Josipa bana Jelačića u Zadru, u “žaru” svađe zamahnuo nožem duljine oštrice oko sedam cantimetara u namjeri da ubode Tomislava Klaricu u prsa. Prema optužnici, Klarica je uspio izbjeći ubod jer ga je uhvatio za ruku, ali ga je Ninčević potom zahvatio po trbuhu i srećom, tek lakše mu ozlijedio trbušnu stijenku.
Ninčević je uhićen dan nakon incidenta i od tada se nalazi u pritvoru zadarskog Istražnog centra upravo zbog činjenice da je ponovio kazneno djelo.
Naime, Ninčeviću je bila izrečena zatvorska kazna u trajanju od dvije i pol godine jer je 25. lipnja 2006. godine oko 15.30 sati na Gradskom mostu nožem ubo Edija Lilića s kojim je od ranije imao razmirice. Gurajući bicikl, Ninčević je prišao društvu koje je stajalo uz ogradu mosta i razgovaralo, izvukao nož iz džepa i snažno zamahnuo prema Liliću. Potom je sjeo na bicikl i odvezao se, dok je ranjeni Lilić uspio tek doći do kraja mosta gdje se srušio, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći odvezen u zadarsku Opću bolnicu.


Majka htjela poljubiti sina




Ninčevićeva majka jučer je došla na početak suđenja između ostalog i kako bi vidjela sina. U trenutku kada su ga pravosudni policajci uveli u sudnicu pitala ih je može li ga poljubiti i dati mu džeparac, no policajci su je uvjerili kako će sve to “riješiti poslije”. Ta je scena izazvala tihi smijeh među nekolicinom prisutnih u sudnici uključujući i članove Sudskog vijeća