Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Za hortikulturni sjaj

23.04.2012. 22:00
Za hortikulturni sjaj


I ovo cvijeće pridonijet će da Nin i okolica hortikulturno zablistaju ovog ljeta. U međuvremenu peteročlana komisija jednom tjedno obilazit će teren i obavljati tzv. cvjetni monitoring, kaže Dejanović


U organizaciji ninske Turističke zajednice i Grada Nina, a u okviru priprema za turističku sezonu, prošlog je vikenda na platou ispred zgrade TZ-a upriličena treća po redu prodajna akcija cvijeća po promotivnim cijenama.
Cvijeće je u Nin dopremljeno iz specijalizirane tvrtke za uzgoj i distribuciju cvijeća OPG-Peša vlasnice Renate Peše iz Zatona. Akcija je naišla na veliki odjek ne samo kod brojnih ljubitelja cvijeća i zelenila iz Nina već i kod mještana susjednih mjesta te ovdašnjih vlasnika kuća za odmor, vikendica i apartmana. Sadnice raznoraznih ljetnica, kućnog bilja, trajnica, ruža i ostalih jednostavno su “planule”.
Kako nam je rekla Renata Peša, ipak su najbolje išle male kućne biljke i balkonsko cvijeće: đirani, eleri, bakote, vodenice…
Direktorica ureda Turističke zajednice grada Nina Marija Dejanović bila je zadovoljna akcijom.
 – I ove ćemo godine tijekom lipnja i srpnja na prostoru grada Nina u sklopu već tradicionalne akcije Hrvatske turističke zajednice “Volim Hrvatsku – više cvijeća manje smeća” provesti tradicionalnu akciju biranja najljepšeg vrta, balkona i okućnice. Svakako da će i ovo cvijeće pridonijeti da grad Nin i okolica hortikulturno zablistaju ovog ljeta. U međuvremenu peteročlana komisija jednom tjedno obilazit će teren i obavljati tzv. cvjetni monitoring. Najuspješnijima će TZ u skladu s višegodišnjom praksom udijeliti vrijedne nagrade. One će im biti na prigodan način uručene za vrijeme trajanja ovogodišnje Šokolijade, ili pak za vrijeme naše čuvene ljetne turističke fešte, kaže Dejanović.