Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadar i Cibalia jedini prvoligaši bez licencija

Autor: Šime Ćurko

23.04.2013. 22:00
Zadar i Cibalia jedini prvoligaši bez licencija


Zadar i Cibalia jedini su klubovi Prve HNL koji za sada nisu dobili licencije za sljedeću sezonu. Situacija je to koja se iz sezone u sezonu ponavlja na Stanovima. Zadar gotovo nikada do sada licenciju nije dobio »iz prve«, ali isto tako uvijek bi je »zaradio« naknadno.
Odjel za licenciranje HNS-a okončao je proceduru kontrole uvjeta i izdavanja licencija klubovima u prvom stupnju za natjecanje u Prvoj i Drugoj ligi u prvenstvu 2013./2014. Za razliku od prošle godine, kada su u prvom stupnju samo tri kluba dobila licencije za Prvu ligu, ove godine Komisija za licenciranje imala je znatno bolja izvješća stručnjaka za pojedina područja kontrole po klubovima i sa zadovoljstvom je donijela odluke o izdavanju licencija za čak 11 klubova. Od 12 trenutačnih članova MAXtv Prve lige deset ih je dobilo licencije dok samo Zadar i Cibalia nisu u potpunosti zadovoljili sve kriterije, pa će morati ispraviti nedostatke i u žalbenom postupku pokušati ishodovati odobrenje za nastup u najelitnijem natjecanju i sljedeće godine.
– Smatramo da je glavni razlog zbog kojeg nismo dobili licenciju neizgrađena zapadna tribina. Ima još nekih sitnih nedostataka, poput sanitarnih čvorova, ili tepiha, koje ćemo što prije riješiti, kaže Josip Bajlo, predsjednik kluba.