Djeci se pridružio i psić Dante

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Kazališna udruga "Igrajmo se" Zadar obilježila je Dan planete Zemlje u dvorištu Gradske knjižnice Zadar zabavnim i poučnim performansom "Zašto volim?".

Zašto i kako vole svoju Zemlju 16 polaznika Kazališne udruge, osnovnoškolskog uzrasta, pokazalo je kroz razne poruke, a cijeli je program pripremila Lucija Bajlo, voditeljica skupine.

Djevojčicama i dječacima pridružio se još jedan "glumac", psić Dante, polaznice Lare Šuljić. On se, kao i ostali, za ovu prigodu posebno uredio.

Poruke ekološke svjesnosti i ljubavi prema svojoj planeti učenici su slali i pomoću rekvizita kao što su globus ili plastične i platnene vrećice. Pokazali su koje sve mogućnosti nudi Zemlja za razvoj i boljitak, a i kako je rekla Matija Šango-Šimurina, predsjednica Kazališne udruge "Igrajmo se", potaknuli su nas starije da razmislimo o svojim postupcima.

Publika koja je popunila svako sjedeće mjesto na terasi kafića li.bar, ali i nekoliko stajaćih mjesta, popratila je program glasnim pljeskanjem.

Performans "Zašto volim", dodala je Šango-Šimurina, bio je ujedno i nastavak dugogodišnje suradnje Kazališne udruge s Gradskom knjižnicom Zadar.

- I inače obilježavamo prigodne i edukativne datume, često i u suradnji s knjižnicom i to Dane knjige, Zadar čita, Svjetski dan poezije... Performans u dvorištu knjižnice u povodu Dana planeta Zemlje, osim edukativnog karaktera u smislu podizanja ekološke svjesnosti, za djecu je bio i vježba kazališta na otvorenom, ambijentalnog kazališta. Da malo izađu iz zatvorenog prostora Hrvatskog narodnog kazališta u ovako malo intimniji ambijent, rekla je Šango-Šimurina.

Performans je bio i najava sljedeće predstave ove Kazališne udruge koju će izvesti 5. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

- Predstava se zove 'Prijatelju', uredila ju je Lucija Bajlo s idejnim polazištem iz dječje knjige zadarske autorice Mirjane Mrkele, a predstavu ćemo detaljnije najaviti za koji dan na konferenciji za medije u Znanstvenoj knjižnici Zadar, rekla je Šango-Šimurina.

Katina VRSALJKO

 

-- Slika

 

Fabio ŠIMIĆEV

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno