U Gračacu uskoro radovi na projektu vrijednom 25 mil. kn

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA
Nataša Turbić, načelnica Gračaca

Općina Gračac obilježila je u četvrtak, 23. travnja 2015. godine svoj dan. Tom prigodom načelnica općine Nataša Turbić izdvojila je otvaranje vrtića Baltazar u čiju je sanaciju utrošeno 1.250.000,00 kuna čime su djeci Gračaca omogućeni bolji i ljepši uvjeti rada. Načelnica je istaknula kako su u Općini uvidjeli da jedino javljanjem na natječaje EU mogu ostvariti neke ciljeve. "Predali smo nekoliko projekata, aktivni smo po tom pitanju, a Udruge su nam veliki oslonac i samo zajedno možemo naprijed. Imamo se pravo pozivati na zajedništvo, ujedinimo svoje ideje i dajmo doprinos ovoj općini", rekla je načelnica Turbić.

Pročelnik UO za razvoj i europske procese Davor Lonić upoznao je nazočne s projektom Sparc koji će biti uvršten u prioritetnu listu resornog ministarstva. Radovi bi trebali početi uskoro, a ukupna vrijednost je 25 milijuna kuna.

Župan Stipe Zrilić istaknuo je da ovo područje ima veliki prirodni potencijal, naglašavajući kako se svi moramo fokusirati ne pripremu projekata župan je naglasio kako prilika i sredstava ima te zamolio stanovnike ovoga područja da se u agencijama Zadarske županije dobro informiraju o svim mogućnostima . "Stanje gospodarstva se stabilizira, i imamo povećanje broja zaposlenih, nadam se da će to doći i ovdje. Turistička priča se treba prelijevati i na ovu stranu Velebita, a s turizmom se veže i poljoprivreda. Svi mi moramo raditi na tome", naveo je župan i čestitao svim žiteljima Dan općine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno