Brlog zadružna pivovara iz Zadra među pet najboljih i najspremnijih društvenih poduzeća u Hrvatskoj

Slika korisnika valentinam
Treća faza Akceleratora za društvene poduzetnike
Među pet najboljih se nalaze i Marunuša j.d.o.o. (Knin), ProPuh j.d.o.o. (Zagreb), Socijalna zadruga Humana Nova (Čakovec) te Zelena energetska zadruga (Zagreb)
Marin GOSPIĆ
Brlog su pokrenul dvije studentice

Brlog zadružna pivovara iz Zadra nalazi se u skupini pet najboljih i najspremnijih društvenih poduzeća u Hrvatskoj koja ulaze u treću fazu Akceleratora za društvene poduzetnike, novog programa potpore koji je u listopadu pokrenula ACT Grupa iz Čakovca. Brlog -  zadružna  pivovara se prijavila s projektom rast i razvoj zadarske craft pivovare, povećanje kvalitete, širenje  tržišta, uvođenje novih stilova  piva, povećanje kapaciteta proizvodnje.

Među pet najboljih se nalaze i Marunuša j.d.o.o. (Knin), ProPuh j.d.o.o. (Zagreb), Socijalna zadruga Humana Nova (Čakovec) te Zelena energetska zadruga (Zagreb).

Svi navedenim timovima osigurana je tromjesečna poslovna podrška (razvoj / skaliranje poduzeća, razvoj tržišta, marketing, upravljanje poslovanjem) te male financijske potpora za daljnji razvoj njihovih projekata, a sve će završiti u srpnju kada će ovih pet društvenih poduzetnika imati priliku prezentirati svoje poslovne pothvate pred investitorima i kreditorima.

Akcelerator za društvene poduzetnike pokrenut je u suradnji s jednim od vodećih svjetskih mikrofinancijskih fondova, Europskim fondom za jugoistočnu Europu (EFSE) i odjelom Fonda za tehničku podršku (EFSE DF) koji potiče razvojni utjecaj njegovih investicije, te Erste Bankom i njihovom zakladom Erste Stiftung.

Ključni izazovi s kojima se susreću društveni poduzetnici u Hrvatskoj su nedostatak poslovne podrške i otežan pristup financiranju razvoja i rasta. Akcelerator za društvene poduzetnike novi je program potpore koji odgovara upravo na te izazove - društvenim poduzetnicima sa stabilnim poslovanjem osigurava poslovnu podršku za razvoj i realizaciju novih projekata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno