I Zadar u 1. showcaseu kazališta

Slika korisnika valentinam
KAZALIŠNI EPICENTAR
Showcase će se održati u pet gradova (Varaždin, Čakovec, Osijek, Karlovac i Zadar), a osim što će domaća publika imati priliku vidjeti razne produkcije, na showcaseu će uz njih, predstave gledati i strani producenti raznih festivala i kazališta za djecu i mlade i/ili lutkarskih kazališta
U petak će na programu biti "Karlson s krova"

Kazališni Epicentar u travnju 2018. organizira prvi showcase kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta u Hrvatskoj pod nazivom «1st Croatian TYA and Puppet theatre Showcase» na kojemu će biti prikazano 13 predstava za djecu i mlade u produkciji deset hrvatskih kazališta i umjetničkih organizacija. Showcase će se održati u pet gradova (Varaždin, Čakovec, Osijek, Karlovac i Zadar), a osim što će domaća publika imati priliku vidjeti razne produkcije, na showcaseu će uz njih, predstave gledati i strani producenti raznih festivala i kazališta za djecu i mlade i/ili lutkarskih kazališta.

U prosincu 2017. godine Kazališni Epicentar je raspisao natječaj na koji se prijavila nekolicina hrvatskih, a i stranih kazališta sa svojim produkcijama nastalim u zadnjih pet godina. Stručno povjerenstvo koje čine Miran Hajoš (predsjednik Kazališnog Epicentra), Romano Bogdan(predsjednik hrvatskog centra Assitej), Jasminka Mesarić (predsjednica hrvatskog centra UNIMA), Iris Pavić–Tumpa i Leo Vukelić, odabralo je trinaest predstava koje će publika imati priliku vidjeti u pet hrvatskih gradova u periodu između 23. i 27. travnja 2018. godine.

Predstave koje će biti prikazane u tjednu prvog hrvatskog showcasea kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta su: "Deveta ovčica" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, "Najbolji prijatelj" Zorin dom Karlovac, "Wanda Lavanda" GKL Rijeka, "Som na cilom svitu" GKL Split, "Karlson s krova"- KLZ, "Nečisti i djevojka" –KLZ, "2:14" Kazalište Virovitica, "Kaštanka" Kazalište Virovitica i KLZ, "A ko si ti" Pinklec Čakovec, "S razlogom" Pinklec Čakovec, "Moja obitelj i jedan jež" Smješko Zagreb, "Trg ratnika" UAOS, "Bija baja buf" VRUM.

KLZ ima čast kroz dva dana sudjelovati sa čak tri predstave dana 26. travnja 2018. u 20h bit će izvedena predstava "Nečisti i djevojka". Dana 27. travnja u 10h predstava "Kaštanka" te "Karlson s krova" u 18 h. Ugostiti ćemo ansambl GKL Split koji će svoju predstavu "Som na cilome svitu" prikazati u podne u velikoj dvorani HNK Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno