Strateški projekti usmjereni na gospodarski i turistički razvoj

Slika korisnika valentinam
DAN OPĆINE STARIGRAD
Načelnik Ramić zahvalio se i poduzetnicima te obrtnicima koji investiraju, čuvaju radna mjesta i otvaraju nova, djelatnicima općinske uprave i komunalnih poduzeća te svim institucijama s kojima su svih ovih godina surađivali
Velimir BRKIĆ
Brojni uzvanici odazvali su se proslavi u Podzemnom gradu Paklenica

U multifunkcionalnoj dvorani "Mali centar penjanja" Podzemnog grada Paklenica u Nacionalnom parku Paklenica jučer je održana svečana sjednica u povodu Dana općine Starigrad. Impresivno zdanje, sve nazočne i sve koji će ovdje učiti, izlagati i prezentirati blagoslovio je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

Dan općine prvi put se proslavlja 23. travnja, za svetkovinu sv. Jurja, sveca zaštitnika Župe Starigrad-Paklenica i traje više dana. Posljednjih 25 godina obilježavao se na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza.

- Danas s ponosom slavimo našu bogatu i slavnu prošlost, svoju kulturu i tradiciju. Danas je i dan kad se moramo prisjetiti hrvatskih branitelja i pokloniti se svim žrtvama Domovinskog rata, kazao je Krste Ramić, načelnik Starigrada, nakon što je Marko Marasović, predsjednik Općinskog vijeća prethodno otvorio svečanu sjednicu.

- Lica i izgled mjesta u općini, značajno su se uljepšala i promijenila, ali ponosni duh Podgoraca ostao je isti. Mi nastojimo mijenjati našu općinu sa željom da identitet naših mjesta i tradicija ostane nepromijenjen. Sve što radimo, radimo za stanovnike općine, a ne za ovu ili neku drugu svečanu sjednicu niti za hvalospjeve. Onima koji vjeruju u nas, slike i nabrajanja nisu potrebni, a one koji sumnjaju i ne vjeruju neće razuvjeriti moj govor ili par slika na ovoj svečanoj sjednici. No, da smo na pravom putu govori nam ostvareni broj turističkih noćenja u protekloj godini čime potvrđujemo da sve napore ulažemo u razvoj naše najvažnije gospodarske grane, u turizam, poručio je Ramić.

Pred Općinom Starigrad je, uvjeren je načelnik, lijepa budućnost.

- Naši strateški projekti su: sustav odvodnje s pročišćivačem, Podvelebitski vodovodni pravac, nova škola, ŠRC s dvoranom, središnji obalni pojas, turistička zona Pod Bucići. Dakle, novi turistički kapaciteti i sadržaji, koji će ubrzati gospodarski razvoj i omogućiti veću zaposlenost, istaknuo je načelnik. Pritom je dodao i nove projekte razvoja komunalne infrastrukture, čime, kaže, svoj pogled mogu optimistično uprijeti ka budućnosti. Ponosan je i na to što postaju mjesto za život po mjeri građana.

Nazočnima su se obratili saborska zastupnica Grozdana Perić, predsjednica Odbora za financije, i zadarski župan Božidar Longin.

- Svjesni smo da same rodiljne naknade ne mogu biti dovoljne. Zato ćemo nastaviti sustavno stvarati sve preduvjete da roditelji te djece imaju posao i sigurnu egzistenciju. A da se stvari pokreću na bolje govore podaci o rekordno visokoj zaposlenosti u našoj županiji. S krajem ožujka imali smo oko 2.700 više radnih mjesta u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Trenutno imamo oko 52.500 zaposlenih osoba, što je rekordna brojka od osnutka naše županije, naglasio je Longin.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno