Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadranin Tomislav Šimičević u stožeru za EU izbore

24.04.2019. 11:38
Zadranin  Tomislav  Šimičević u  stožeru za EU  izbore


U HDZ-ov stožer za EU izbore ušao je i jedan Zadranin, 30- godišnji Tomislav Šimičević, bivši šef kabineta u mandatu ministra  zdravstva Darija Nakića. Čast da bude u stožeru za europarlamentarne  izbore Šimičević je dobio uz poznate HDZ-ovce: predsjednika Sabora  Gordana Jandrokovića, političkog tajnika stranke Lovru Kuščevića, ministra Davora Božinovića, europarlamentarku Dubravku Šuica, nositelja  liste Karla Resslera, glasnogovornika Vlade Marka Milića, uz zamjenicu  šefa kabineta premijera Tenu Mišetić, šefa Zajednice utemeljitelja Marija  Kapulice, analitičara Roberta Kopala, te ostale HDZ-ovce i PR-ovce  stranke.
Šimičevića smo jučer dobili telefonom i obećao je dati izjavu, no više  se na pozive nije javljao. Možda je to zbog svojevrsnog zavjeta šutnje u  HDZ-ovu stožeru o kojem zadnjih dana pišu mediji, a zbog navodnog  nezadovoljstva koje vlada u stranci: "Članstvo nam je razočarano i demotivirano, imamo jednu od najlošijih lista za europske izbore. U utorak  navečer na sastanku zagrebačkog HDZ-a, treći s liste Tomislav Sokol, kazao je kako ga mnogi članovi napadaju da je lista sastavljena po kriteriju  podobnosti te ‘s brda, s dola’. Ako on tako govori, možete misliti kakvi su  komentari ostalih", prenijeli su mediji ovih dana izjavu jednog od uglednih članova HDZ-a.
Sjećamo se da na temu sastavljanja liste za EU parlament ni u Zadru  nitko nije htio govoriti, a osobito nisu htjeli komentirati činjenicu da na  listi nema nikog iz Zadra, iako je riječ o HDZ-ovoj najjačoj utvrdi. Sada se  čeka koga tko će iz vrha stranke uskoro stići u Zadar nakon što je predsjednik izbornog stožera, Gordan Jandroković, već posjetio županijske  organizacije stranke kako bi članstvu na terenu predstavio program i  smjernice za ove izbore. Jandroković je u Zadru poručio da HDZ u ove izbore ulazi kao najjača politička stranka te da je siguran kako će i u Zadarskoj županiji, tradicionalno za HDZ pobjedničkoj, i ovoga puta pobijediti.
Šef  HDZ-ovog stožera uvjeren da će i ovi europski izbori pokazati snagu HDZ-a kako na nacionalnoj razini, tako i na razini Zadarske županije,  a ankete im zasad daju šest od ukupno 12 hrvatskih mandata u budućem sazivu Europskog parlamenta, odnosno 30,7 posto.
No, ostaje vidjeti hoće li HDZ i osvojiti očekivani broj mandata, s obzirom da je poznato kako je riječ o izborima na koje izlazi vrlo mali broj  građana, tek četvrtina njih. Tako je na zadnjim izborim za EU parlament  u Hrvatskoj glasovalo samo 25,22 posto birača.