Željko Županović novi predsjednik Udruge tjelesnih invalida

Slika korisnika mkvanja
Na Uskoku održana skupština
Članovima koji su prisustvovali na skupštini pročitano je i pismeno obraćanje bivšeg predsjednika Kasipovića koji se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomagali radu udruge te poželio sreću u daljnjem djelovanju
Vedran SITNICA
Županović je podnio i godišnje izvješće o radu Udruge

Željko Županović novi je predsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije. Odlučeno je to danas na redovnoj i djelomično izbornoj skupštini Udruge održanoj u prostorima Jedriličarskog kluba Uskok.

Obilježili sve važne datume

S obzirom da je u veljači dosadašnji predsjednik Jozo Kasipović zbog  zdravstvenih razloga podnio ostavku na to mjesto, a još je pola mandata  ostalo, dosadašnji dopredsjednik Željko Županović izabran je za predsjednika, a na njegovo mjesto dopredsjednika izabran je Branko Nešović.  Također, umjesto dvoje dosadašnjih članova predsjedništva Udruge, Joze  Kasipovića i Adrijane Murat, izabrani su Alenka Latinčić i Emira  Alidžanović, a umjesto člana Nadzornog odbora Mile Bašića koji je sad  išao u zamjenske članove, izabran je Vjekoslav Valčić.

Županović je podnio i godišnje izvješće o radu Udruge.

- U prošloj godini smo obilježavali sve važnije datume - Dan cerebralne paralize, Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti, Dan  mišićne distrofije, sudjelovali smo i na Danima otvorenih vrata udruga.  U suradnju s Jedriličarskim klubom Uskok, Pomorskom školom Zadar,  navijačkom udrugom Tornado, tvrtkom Nasadi i Gradom Zadrom očistili smo plažu za osobe s invaliditetom na Uskoku, koja je za nas jako  važna. Želim istaknuti da imamo jako dobru suradnju s JK Uskok na  čemu smo im vrlo zahvalni, rekao je Županović.

Prisutnima se obratio i Ive Mustać ispred JK Uskok te istaknuo kako im  je čast surađivati s Udrugom tjelesnih invalida te da će im Uskok uvijek  biti na raspolaganju.

Suradnja s Gradom i Županijom

Županović je nadalje spomenuo i kako su za tradicionalni izlet članova Udruge prošle godine izabrali Vransko jezero, vidikovac Kamenjak i  Maškovića han. Nadalje, prošle godine su članovi Udruge Željko Županović i Stanko Panić sudjelovali na 8. plivačkom maratonu za osobe s invaliditetom na Rabu.

- Obilježili smo i Europski tjedan mobilnosti u suradnji s Gradom Zadrom. Naši su članovi sudjelovali na radionicama art terapije. U studenom smo sa Đačkim domom obilježili Dan pada Vukovara i napada na  Škabrnju, a u prosincu Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Imali  smo i svečanu sjednicu na kojoj smo podijelili zahvalnice zaslužnim članovima i suradnicima, naveo je Županović.

Naglasio je i kako Udruga ima dobru suradnju s Gradom Zadrom i Zadarskom županijom te njihovu financijsku potporu.

- Posebno bih želio naglasiti da je Grad ispunio što je obećao te u  prošloj godini nabavio novi kombi za prijevoz osoba s invaliditetom koji  mogu koristiti 100-postotni invalidi i to ne samo članovi Udruge, već svi  tjelesni invalidi, kazao je Županović.

Kao probleme osoba s invaliditetom naveo je problem parkiranja te  prostora Udruge.

Ciljaju na Mocire

- U užem centru grada, što podrazumijeva Poluotok i uži krug u blizini  Poluotoka, ima 85 mjesta označenih za osobe s invaliditetom. To je prema zakonskom propisu dovoljno, ali s obzirom da je na području PU zadarske izdano 1.700 znakova pristupačnosti za osobe s invaliditetom i svi  gravitiraju Poluotoku, a preko ljeta ih je još puno više, mjesta zapravo  nedostaje. Osim toga, nedostaje nam prostora za druženje i radionice, a  skladište za informatičku opremu nam je privremeno preseljeno u gradsku garažu na bedemima. Kako se napokon počinje završavati zgrada na  Mocirama, nekako se nadamo da će tamo biti mjesta i za nas. U svakom  slučaju ćemo nastaviti tražiti rješenja za adekvatniji prostor, rekao je  Županović.

Što se tiče financijskog izvješća, kako je pročitao Županović, prihodi  Udruge su 168.500 kuna, a rashodi 181.900 kuna.

- Iz toga proizlazi da smo prošlu godinu završili s manjkom od 13.500  kuna, što smo pokrili iz sredstava Udruge koja godinama skupljamo, kazao je Županović.

Udruga inače broji oko 820 članova, a na jučerašnjoj skupštini je sudjelovalo njih 50.

Od promjena koje su se dogodile u prošlom razdoblju, valja napomenuti i da je administratorica Zrinka Popov dala otkaz zbog odlaska na  drugo radno mjesto, a zaposlena je nova administratorica, Nikolina Pekić. Članovima koji su prisustvovali na skupštini pročitano je i pismeno  obraćanje bivšeg predsjednika Kasipovića koji se zahvalio svima koji su  na bilo koji način pomagali radu udruge te poželio sreću u daljnjem djelovanju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno