Na Pagu ostaju e-propusnice između županija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Epidemiolog i Stožer odbili zahtjev Pažana
Grad Novalja poslao je u četvrtak priopćenje da je Stožer civilne zaštite Zadarske županije prihvatio prijedlog da se ponovno uvedu e-propusnice za cijeli otok što nije točno
VEDRAN KARUZA
Stanovnici Novalje i dalje trebaju e-propusnicu za dolazak u ostatak otoka Paga

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je kako je u petak Domu Zadarske županije održan sastanak gradonačelnika Paga Ante Fabijanića te načelnika otočnih općina Kolana i Povljane Marina Pernjaka i Ive Pogorilića s načelnikom Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šimom Vickovićem, a na temu ponovnog uključenja otoka Paga u zonu e-propusnica za otoke. Nakon konzultacija s epidemiologom, zahtjev nije prihvaćen jer je na tom području povoljna epidemiološka situacija, kao i u cijeloj županiji.
Kako je Pag u specifičnoj situaciji i podijeljen u dvije županije, Grad Novalja poslao je u četvrtak priopćenje da je Stožer civilne zaštite Zadarske županije prihvatio prijedlog da se ponovno uvedu e-propusnice za cijeli otok što nije točno.
- Na snazi je Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije, te je svim stanovnicima Zadarske županije omogućeno nesmetano kretanje unutar Zadarske županije, pa tako i na sve otoke na području županije, rekao je Šime Vicković i dodao kako se kao i do sada most koji povezuje kopno i otok tretira kao trajekt. To znači da svi oni kojima nije prebivalište na području Zadarske županije i ne posjeduju potrebnu propusnicu za odlazak u gradove Pag i Novalju ili u općine Povljanu i Kolan, na taj otok ne mogu niti ići. Isto tako, stanovnici grada Novalje koji pripadaju Ličko- senjskoj županiji, za ulazak na područje Zadarske županije moraju imati propusnicu.
Kako bi se što bolje kontrolirao odlazak na otoke u Zadarskoj županiji, u dogovoru s PU zadarskom uveden je dodatni policijski punkt na Paškom mostu, te po potrebi na Virskom mostu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno