Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Pagu ostaju e-propusnice između županija

24.04.2020. 15:35


Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je kako je u petak Domu Zadarske županije održan sastanak gradonačelnika Paga Ante Fabijanića te načelnika otočnih općina Kolana i Povljane Marina Pernjaka i Ive Pogorilića s načelnikom Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šimom Vickovićem, a na temu ponovnog uključenja otoka Paga u zonu e-propusnica za otoke. Nakon konzultacija s epidemiologom, zahtjev nije prihvaćen jer je na tom području povoljna epidemiološka situacija, kao i u cijeloj županiji.
Kako je Pag u specifičnoj situaciji i podijeljen u dvije županije, Grad Novalja poslao je u četvrtak priopćenje da je Stožer civilne zaštite Zadarske županije prihvatio prijedlog da se ponovno uvedu e-propusnice za cijeli otok što nije točno.
– Na snazi je Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije, te je svim stanovnicima Zadarske županije omogućeno nesmetano kretanje unutar Zadarske županije, pa tako i na sve otoke na području županije, rekao je Šime Vicković i dodao kako se kao i do sada most koji povezuje kopno i otok tretira kao trajekt. To znači da svi oni kojima nije prebivalište na području Zadarske županije i ne posjeduju potrebnu propusnicu za odlazak u gradove Pag i Novalju ili u općine Povljanu i Kolan, na taj otok ne mogu niti ići. Isto tako, stanovnici grada Novalje koji pripadaju Ličko- senjskoj županiji, za ulazak na područje Zadarske županije moraju imati propusnicu.
Kako bi se što bolje kontrolirao odlazak na otoke u Zadarskoj županiji, u dogovoru s PU zadarskom uveden je dodatni policijski punkt na Paškom mostu, te po potrebi na Virskom mostu.