Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U protekla 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Zadarskoj županiji

24.04.2020. 08:25


U protekla 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa pa je ukupan broj zaraženih od početka epidemije na području Zadarske županije  84. Do danas je  ozdravila 31 osoba.
U Općoj bolnici u Zadru liječe se 3 osobe, a u biogradskoj bolnici 7 lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru.
Od sada sva testiranja na koronavirus provode se u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije, a od danas ispred odjela COVID zadarske Opće bolnice kreće uzimanje briseva u „Drive- in“ prostoru.
Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 415 osoba, a nadzor je istekao za 2241 osobu.
Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg  dana   kontrolu ustanova: Poslovna jedinica Božica Dom, Obiteljski dom Stipe Raspović, Poslovna jedinica Dom Smiljevac , Obiteljski dom Jozo Pezer i Poslovna jedinica Fraj j.d.o.o. te ni  u jednom od domova  nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Policijski  službenici su u protekla 24 sata izvršili 198 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 29 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri  tome nisu imali valjane propusnice.
– Napominjemo da je svim stanovnicima Zadarske županije dozvoljeno kretanje unutar granica naše županije, uključujući i otoke. Propusnice za otoke trebaju samo oni koji dolaze iz drugih županija, ističu iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.