Otvorenje novog hotela 2010.

Slika korisnika admin
Autor: 
preko_hotel
Hotel Preko izgrađen je 70-ih godina prošlog stoljeća

Novi vlasnik hotela u Preku tvrtka Jupiter Adria dobila je dozvolu za rušenje hotela. Kako nas je informirao načelnik Općine Preko Ante Jerolimov, započela je demontaža unutrašnjosti hotela, a samo rušenje zgrade planirano je za jesen.
Inače, tvrtka Jupiter Adria hotel Preko je pred godinu dana kupila od dotadašnjeg vlasnika - tvrtke Coning d.d. iz Varaždina u vlasništvu prvog haenesovca Radimira Čačića. Uz hotel je kupila i restoran "Ivo" u prizemlju zgrade, a s namjerom izgradnje novog objekta s 4 zvjezdice. Investicijska vrijednost novog objekta s kongresnom dvoranom, wellness centrom i drugim sadržajima procjenjuje se na 15 milijuna eura. Hotel će imati do 130 kreveta, a njegovo je otvorenje najavljeno za Novu godinu 2010.
Hotel Preko izgrađen je 70-ih godina prošlog stoljeća te je do privatizacije bio u vlasništu PZ-a Preko, odnosno Preka d.d. i zapošljavao je 80 ljudi, većinom otočana.
Novi vlasnik tvrtka Jupiter Adria osnovana je 2006. godine, a ima urede u Londonu, Luzernu i Zagrebu. Glavno poslovanje odnosi se na izgradnju i upravljanje luksuznim odmaralištima i ostalim turističkim kapacitetima u Hrvatskoj, kao i u drugim dijelovima jugoistočne Europe.
Otvaranje luksuznog hotela značit će i podizanje turističke ponude na vrlo zavidnu razinu, što bi u konačnici trebalo rezultirati daljnjim razvojem otočnog turizma, zapošljavanjem otočana i dodatnim gospodarskim oživljavanjem Preka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno