Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Izleti, razgledavanja i vožnja polupodmornicom

Autor: Jelica Farkaš

23.05.2009. 22:00
Izleti, razgledavanja i vožnja polupodmornicom


Za utorak je predviđen posjet Zavičajnom muzeju Biograd, kao i obilazak stare gradske jezgre te vožnja Pašmanskim kanalom u polupodmornici.


U sklopu suradnje Biograda i Bihaća, koja je uspostavljena tijekom protekle godine, grad Biograd ovih će dana posjetiti skupina bihaćkih mališana okupljenih u udruzi “Radosti življenja”.
Radi se o udruženju koje skrbi o djeci s posebnim potrebama i koja rijetko imaju priliku putovati izvan svojeg grada te uživati u praznicima sa svojom obitelji. Stoga je Grad Biograd potaknut ovom suradnjom s Općinom Bihać odlučio darovati štićenicima ove udruge i njihovim starateljima boravak u Biogradu i to u vremenu od 25. do 30. svibnja ove godine. Grupa koju će grad ugostiti broji petnaestak mališana i približno isto toliko njihovih staratelja i nastavnika udruge, a svi će biti smješteni u biogradskom hotelu Palma. Kako bi im boravak u Biogradu bio što ljepši i ugodniji za goste iz Bihaća je pripremljen i poseban program. Tako će već prvog dana, u ponedjeljak, za mališane biti organizirano razgledavanje grada turističkim vlakićem. Za utorak je predviđen posjet Zavičajnom muzeju Biograd, kao i obilazak stare gradske jezgre te vožnja Pašmanskim kanalom u polupodmornici. U srijedu je planiran izlet u Park prirode Telašnica i kupanje u Slanom jezeru. Tu su još i izlet u Park prirode Vrana, te na Vidikovac Kamenjak, kao i posjet gradu Zadru i razgledavanje njegovih kulturnih znamenitosti.
Zadnjeg dana boravka malih Bihaćana u Biogradu biti će upriličena zajednička večera u hotelu Palma i druženje s biogradskim gradonačelnikom Ivanom Knezom te udrugom “Osmijeh” iz Biograda.