Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kalmetina podrška Šimuniću i Juričeviću

Autor: Velimir Brkić

23.05.2009. 22:00
Kalmetina podrška Šimuniću i Juričeviću

Foto: Velimir BRKIĆ



Zbog podrške Ninu Šimuniću, načelničkom kandidatu HDZ-a u Općini Bibinje, u radni posjet ovom najmnogoljudnijem naselju u Zadarskoj županiji, jučer su stigli Božidar Kalmeta i Stipe Zrilić. U Bibinjama se u nadolazeću nedjelju ponavljaju izbori za općinskog načelnika i župana Zadarske županije i to na biračkom mjestu broj 1. Izbori za Općinsko vijeće su bili pravovaljani te će u novom sazivu OV-a u vijećničkim klupama sjediti devet vijećnika HDZ-a, pet HSP-a i jedan HSS-a.
– Došao sam u Bibinje da bih i osobno dao podršku sadašnjem i budućem bibinjskom načelniku Ninu Šimuniću. Iza Nina stoje rad i rezultati koji su ostvareni u zadnje četiri godine, što je vidljivo na svakom koraku. Bibinje je uspješna općina i jedna od najperspektivnijih u Zadarskoj županiji, kazao je Božidar Kalmeta prigodom posjeta Bibinjama, dodajući, kako se projekt izmještanja pruge, investicija vrijedna preko 200 milijuna kuna, nastavlja.
Naš je cilj da Bibinje za četiri godine postane grad. Tri su preduvjeta koja se za to trebaju ostvariti – izgradnja poslovne zone, kanalizacijski sustav i izmještanje pruge, kazao je Nino Šimunić.
– Mi želimo poboljšati život svim Bibinjcima i to je naša osnovna motivacija, kazao je Šimunić i pozvao sve Bibinjce da u narednu nedjelju ponovno iziđu na izbore i glasuju po svojoj savjesti i uvjerenjima.
Ministar Božidar Kalmeta i župan Stipe Zrilić u subotu su posjetili i Općinu Posedarje gdje se u naselju Posedarje u narednu nedjelju u potpunosti ponavljaju izbori. Podršku HDZ-ovom kandidatu, aktualnom načelniku Posedarja, Ivici Juričeviću, tom prigodom dao je i prvi čovjek županijskog HDZ-a, Božidar Kalmeta.
Ministar Kalmeta i HDZ-ov zadarski tim do petka i predizborne šutnje posjetit će i ostale gradove i općine u kojima se u nedjelju održava drugi krug izbora za gradonačelnika, odnosno načelnika.