Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Neizostavno nautičko odredište

Autor: Krešimir Bukvić

23.05.2009. 22:00
Neizostavno nautičko odredište

Foto: Adam VIDAS



Koncertom Ivane Kindl te degustacijom vrhunskih Bartolović vina i morskih delicija u subotu je prigodno obilježen početak još jedne nautičke sezone u Marini Preko. Druženje domaćih i inozemnih nautičara u društvu brojnih ljubitelja mora i jedrenja upriličeno je u Miramare lounge baru. Bila je to večer simboličnog naziva “Preko svih mora”, a trebala bi postati tradicionalna, kako je to istakla Ivana Šoljan, izvršna direktorica Jupiter Adrie, tvrtke u čijem je vlasništvu marina.
Jupiter Adria ne namjerava stati samo na Marini Preko. Krajem godine počet će radovi na izgradnji hotela kapaciteta 60 soba s 5 zvjezdica u centru mjesta, koji bi trebao biti gotov do 2011. godine, a razvojni planovi tvrtke po pitanju Preka uključuju i izgradnju depadanse u uvali Jaz, što bi u konačnici trebalo rezultirati sa 150 novih radnih mjesta. Šoljan, ističe, kako kriza nije zaustavila realizaciju projekata, no svakako ih je usporila. To se odnosi i na uvalu Lamjana gdje namjeravaju raditi moderno brodogradilište, marinu za veće jahte i turistički kompleks.
U prvoj godini poslovanja, Marina Preko obilježila je optimalna popunjenost, s posebnim naglaskom na raznolikost strukture gostiju, na zadovoljstvo menadžmenta, čija je ideja i bila malu prešku marinu isprofilirati kao živopisnu luku u koju će nautičari rado navraćati.
– Želja nam je da Marina Preko postane neizostavno nautičko odredište kojem će se podjednako vraćati i iskusni jedriličari i oni koji su tek zaplovili. Stvorili smo marinu u kojoj se gosti osjećaju ugodno i opušteno. Povoljan zemljopisni smještaj i brojne dodatne aktivnosti koje su na raspolaganju našim gostima omogućuju produljenje nautičke sezone te smatramo da će marina i ove godine postići izuzetno dobre rezultate, naglasio je Alan Smojver, voditelj marine.
Marina Preko ima 87 vezova, a osim uobičajenih usluga gostima nastoji ponuditi i dodatne sadržaje kao što su, primjerice, smještaj u samostanu iz 15. stoljeća na romantičnom otočiću Galovac. Visoka razina profesionalizma u svim segmentima poslovanja očitovala se i prekjučer navečer na otvaranju sezone, elegantnim druženjem, dostojnim renomea tvrtke, a tu je doprinio i prekrasni Miramare lounge bar. Uzvanici su imali prilike uživati u biranim gastro delicijama i vrhunskim vinima, “živom” latino nastupu Renata Surića te koncertu Ivane Kindl. Interpretirajući svjetske pop standarde najvećih glazbenih diva današnjice poput Mariah Carey, Whitney Houston ili pak Arethe Franklin, kao i domaćih ikona poput Josipe Lisac, Kindl je oduševila okupljene uzvanike, priuštivši im nekoliko nezaboravnih sati, emocija koje samo glazba može pobuditi.