Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Novi hit zadarskih bodula dignuo Arsenal na noge

Autor: Irena Jurjević

23.05.2009. 22:00
Novi hit zadarskih bodula dignuo Arsenal na noge

Foto: Filip BRALA



Marijan Ban, Diktatori i SexyMotherFuckersi prava su kombinacija kada je u pitanju rođendanska zabava. Unatoč zabrani pušenja u petak se u Arsenalu na proslavi 2. rođendana internetskog portala Ezadar ipak zaplesalo “sve u šesnaest”, a Marijan Ban pokazao je da i prave nikotinske ovisnike može privući ispred bine.
 Publika je naposljetku od njih tražila (i dobila) i jedan zasluženi bis u sklopu kojeg je Ban izveo par dodatnih hitova Daleke obale. Pritom je objasnio Zadranima koja je to Daleka obala, a radilo se dakako o Jadranskoj koja je, kaže, “uvijek daleko kad smo negdje vani”.
 “Ruzinavi brod”, “Tonka” i “Od mora do mora” samo su neke od kultnih veselica Daleke obale izvedene u Arsenalu.
 Uvod u večer pripao je inače najnovijoj zadarskoj atrakciji – SexyMotherFuckersima koji su svoj nastup započeli s već dobro poznatim “Brodom”, a uslijedila je potom i jedna pjesma posvećena njihovoj vječitoj pratiteljici Emanueli. Uz već poznate, na repertoaru su se našli i neki novi radovi SMF-ovaca, među kojima bi se nova poskočica “Čov’če” zasigurno mogla iskristalizirati kao novi hit zadarskih bodula. Ovacije publike nisu izostale, a na istu reakciju naišla je i njihova već dobro poznata “Ajme meni nije mi dobro”.
 Sveukupno, više od dva sata odlične svirke u potpunosti je zadovoljilo apetite publike koja je u Arsenal došla poslušati neke stare, ali i neke nove dalmatinske “hop cup” poskočice. Jer, ukoliko ovako nastave, SMF-ovci su itekako zaslužili da za njih čuje i zna i van granica Zadra.