Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Policija traga za napadačem na Šimu Maletića

Autor: Suzana Bandić

23.05.2009. 22:00
Policija traga za napadačem na Šimu Maletića


Šime Maletić zaprimljen je na zadarsku kirurgiju s opasnom ubodnom ranom u predjelu abdomena koja je opasna za život. Operiran je te se oporavlja na Odjelu kirurgije, a za njegovim napadačem policija intenzivno traga


Šime Maletić (26) iz Zadra zaprimljen je s teškim i za život opasnim ozljedama u subotu oko pet sati ujutro na Odjel kirurgije u Općoj bolnici Zadar. Liječnici su utvrdili kako je riječ o ubodnoj rani nastaloj oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem, u predjelu abdomena uslijed čega su mu ozlijeđena crijeva. Mladić je hitno operiran i potom smješten na Jedinicu intezivne njege, a o događaju je odmah obaviještena policija.
Međutim, u nedjelju su iz policije o ovom incidentu informacije stizale na kapaljku, obzirom na to da je za policiju još uvijek nepoznat počinitelj za kojim se intenzivno traga.
Policija obavlja obavijesne razgovore
– Još se uvijek utvrđuju okolnosti ovog događaja pa vam zasad ne možemo reći ništa više, osim da je ovo djelo kvalificirano kao pokušaj ubojstva – kratko je na naš upit o detaljima događaja odgovorio Edi Rogić, voditelj smjene zadarskog OKC-a.
Međutim, kako neslužbeno doznajemo, incident se dogodio na predjelu zadarske Voštarnice kada se mladić vraćao iz noćnog života. Obavljen je niz obavijesnih razgovora kojima policija pokušava razotkriti sudionike i utvrditi okolnosti ranjavanja, a posao oko rasvjetljavanja događaja dodatno im otežava sam Maletić odbijajući komunikaciju s policijom i otkrivanjem identiteta osobe koja mu je nanijela teške ozljede.
Inače, Maletić je otprije poznat policiji, a prema informacijama koje smo dobili od osoba bliskih njemu, tek je nedavno izišao iz zatvora gdje je izdržavao kaznu zbog zlouporabe opojnih droga. Osim toga, u nekoliko je navrata prijavljivan i zbog imovinskih delikata. Navodno je bio i svjedok sličnog incidenta koji se prije dvije godine dogodio ispred City kluba Forum kada je njegov poznanik Šime Galić s četiri uboda nožem teško ozlijedio Ivana Bračića.
Upoznati kažu kako se od izlaska iz zatvora Maletić promijenio. Navodno se klonio nevolja, već neko vrijeme ne konzumira narkotike te trenira boks. Ovaj incident pripisuju trenutačnoj slabosti kojoj je kumovao alkohol.
Prema posljednjim informacijama koje smo dobili od Darija Nakića, zamjenika ravnatelja zadarske Opće bolnice, mladićevo stanje je stabilno te je s JIL-a premješten na Odjel kirurgije gdje će biti zadržan do oporavka.
– Mladić je primljen u subotu rano ujutro s ubodnom ranom u predjelu abdomena. Njegove ozljede su tada bile procijenjene kao teške i za život opasne pa je hitno podvrgnut operacijskom zahvatu. Nakon što je na JIL-u proveo 24 sata, njegovo stanje je okarakterizirano kao klinički stabilno pa je smješten na kirurški odjel i nalazi se izvan životne opasnosti – rekao je Nakić.
Podsjetimo, ovo je treći ovotjedni incident među mladićima u dobi između 25 i 30 godina, koji je za posljedicu imao teško tjelesno ranjavanje, a kojemu je napadač ostao nepoznat.
U tjedan dana tri incidenta
Prvi se dogodio prije sedam dana, odnosno 16. svibnja, u ranim jutarnjim satima ispred noćnog kluba City Forum kada je ozlijeđen 28-godišnji Zadranin. Navodno je između njega i nepoznate osobe izbio verbalni incident koji je prerastao u fizički obračun, a svemu je kumovao alkohol. Na dojavu nepoznate osobe da se pred noćnim klubom nalazi ozlijeđena osoba, mladić je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zadar, gdje mu je pružena pomoć te je radi teških ozljeda hospitaliziran.
Drugi incident se dogodio u petak, 45 minuta nakon ponoći, u ulici Put Murvice. Zadarski su policajci tada zaprimili dojavu da je fizički napadnut 27-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar. Utvrđene su mu teške tjelesne ozljede, odnosno prijelom nosne kosti.
Obzirom da napadači nisu otkriveni u kuloarima su se proširile priče kako je riječ o grupici mladića kojima je nakon konzumacije alkohola tijekom noćnih izlazaka premlaćivanje nepoznatih i nasumce odabranih osoba zapravo vid zabave. U tom kontekstu spominju se i imena dvojice mladića koji su po sličnim incidentima već poznati policiji.