Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Za savjet mladih samo dvije prijave

Autor:

23.05.2009. 22:00
Za savjet mladih samo dvije prijave

Foto: Sebastian GOVORČIN



Samo dvoje mladih javilo se na javni poziv za sudjelovanje u Savjetu mladih kojeg je prije petnaestak dana raspisao Grad Zadar.
 – Moram priznati da sam iznenađen ovako slabim odazivom. Javilo nam se samo dvoje zainteresiranih pa nismo ni otvarali pisma s prijavama. Pretpostavljam da je uzrok ovako slabom odazivu mladih i činjenica da je poziv bio upućen u vrijeme kad su bili lokalni izbori i studentske blokade pa su mladi bili zauzeti. Zbog slabog odaziva uskoro ćemo ponoviti poziv, ali i mi ćemo se više angažirati oko poticanja mladih da se jave i priključe radu Savjeta, rekao je Mario Pešut, pročelnik pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo u Gradu Zadru u čijoj se nadležnosti našlo osnivanje Savjeta maldih.
On je dodao kako se nadao da će se na poziv javiti predstavnici mladeži političkih stranaka za koje se smatra da će biti budući političari pa bi ih i sudjelovanje u Savjetu trebalo zanimati. Inače, Savjet mladih Grada Zadra trebao bi imati 11 članova, a osim udruga maldih svoje kandidate mogu predložiti i udruge koje se bave mladima, odnosno učenička vijeća srednjih škola, Studentski zbor i druge registrirane organizacije koje se bave problematikom mladih. Predloženi kandidati mogu biti u dobi do 15 do 29 godina, a biraju se na mandat od 2 godine.