Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Automoblili zakrčili prolaz pješacima

Autor: Anamarija Bilan

23.05.2010. 22:00
Automoblili zakrčili prolaz pješacima


Iako policijski automobil tuda prođe barem 10 puta dnevno, nikad, ali baš nikad, tamo nije nikome napisana kazna niti je Pauk služba zaplijenila nečije vozilo, bune se revoltirani građani
Nekoliko stanara Ulice Nikole Tesle ovih su dana nazvali našu redakciju i požalili su se na velik broj automobila koji su parkirani na nogostupu duž te ulice.
– Kome se može prijaviti parkiranje na nogostup niz cijelu Plovaniju od trafostanice do Bagata? Grad je uložio novac da pješaci mogu sigurno hodati ulicom, a uvijek isti stanari po cijele dane i noći tamo drže svoja parkirana vozila. Iako policijsko auto tuda prođe barem 10 puta dnevno, nikad, ali baš nikad, tamo nije nikome napisana kazna niti je Pauk služba zaplijenila nečije vozilo, bune se revoltirani građani.
Ipak, iz Policijske uprave zadarske doznajemo kako su u prethodnom razdoblju policijski službenici Postaje prometne policije Zadar kroz redovnu službu uredovali u Ulici Nikole Tesle te su po zaticanju nepropisno parkiranih vozila na nogostupu sankcionirali sva takva vozila. Po potrebi, a sukladno procjeni policijskih službenika i dostupnosti specijalnog vozila “pauk”, nepropisno parkirana vozila su podizana i premještana.
Nepropisnim parkiranjem na pločniku ti vozači pješacima otežavaju i onemogućavaju normalan prolaz nogostupom te ih tjeraju da zaobilaze automobile hodajući po kolniku i na taj način riskirajući.
Ipak, izgleda da ni policijske kazne za nepropisno parkiranje, kao ni podizanje i premještanje nepropisno parkiranih vozila još nije dovoljan poticaj da prestanu s nepropisnim parkiranjem na pločniku.