Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Heresov dug od 18 milijuna kuna

Autor: Siniša Klarica

23.05.2010. 22:00
Heresov dug od 18 milijuna kuna

Foto: Tomislav JERAK



Područni ured Porezne uprave u Zadru sutra će provesti javnu prodaju građevinskih strojeva i opreme te teretnih vozila poduzeća „Heres” d.o.o iz Vira, nekadašnjeg prvog čovjeka županijskog HSP-a i Ivana Miličevića. Prodaja se provodi zbog duga s kamatama u iznosu 18,228.322,91 kn. Sudeći po popisu osnovnih sredstava, čini se da je riječ o rasprodaji kompletnog inventara tvrtke.
Na popisu su uz više od 27 raznih vrsta vozila te veći broj građevinskih strojeva i dva radna broda. Inače, situacija oko Heresa dodatno se zakomplicirala kad su krajem prošle godine Miličević i njegova direktorica Mira Barešić oslobođeni optužbi za utaju poreza. Heres se spominjao i u aferi oko nelegalnog kamenoloma u Sutomišćici. Vijest o nelegalnom kamenolomu iznad Sutomišćice u javnost procurila je nakon što je u travnju 2009. godine na youtubeu objavljen videouradak “Sutomišćica u zaleđu” na kojem se jasno vidi da je brdo iznad Sutomšćice, koje je još 2004. godine bilo prekriveno šumom u dobroj mjeri raskopano i pretvoreno u kamenolom.
Prema nekim procjenama u kamenolomu je iskopano 135.000 kubičnih metara kamena, za kojeg je ostvarena dobit od 12,2 milijuna kuna. Javna prodaja počinje u 10.30 sati u dvorani za sastanke Porezne uprave u Zadru.
— Slika
Ivan Miličević