Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Hici iz pištolja u zrak smirili izgrednike

Autor: Minja Gugić

23.05.2010. 22:00
Hici iz pištolja u zrak smirili izgrednike


Navodno je to bio uzvratni obračun koji je dan ranije izbio i u Pakoštanima, no što je uzrok i razlog ovim tučnjavama još uvijek se ne zna, jer kriminalistička obrada još nije završena
Tek kad je policajac iz službenog pištolja bio prisiljen ispaliti dva hica u zrak u znak upozorenja, smirila se masovna tučnjava koja je izbila u nedjelju navečer oko 22.15 sati na rivi u Biogradu.
Policajci su, naime, negdje oko 22 sata zaprimili dojavu da je na gradskoj rivi u Biogradu, izbila tučnjava između više osoba.
Dolaskom na intervenciju, policajci su potom utvrdili kako je na Obali Petra Krešimira IV. u Biogradu došlo do sveopćeg nereda jer su se više osoba s područja Pakoštana i Biograda, na više različitih mjesta, potukli.
Sve se to događalo u vrijeme dok je riva bila puna šetača kako domaćih ljudi, tako i gostiju.
Kako smo neslužbeno saznali, navodno je to bio uzvratni obračun između skupine Pakoštanaca i Biograđana koji su se dan ranije potukli i u Pakoštanima, no što je uzrok i razlog ovim tučnjavama između stanovnika dvaju susjednih mjesta ni jučer još uvijek nije bilo poznato jer je trajala kriminalistička obrada.
U svakom slučaju, policajaci su intervencijom uspjeli spriječiti daljnju eskalaciju ovog sukoba te je tijekom noći u ponedjeljak u prostorije policije privedeno šest osoba, a u ponedjeljak ujutro još dvije.
Među sudionicima ovog incidenta jedna je osoba lakše ozlijeđena, a jedna je osoba završila sa slomljenom potkoljenicom.
No, prema našim informacijama, tu ozljedu nije zaradio u tučnjavi, već je navodno u cijeloj toj gužvi nespretno pao i na taj način slomio nogu. Zadržan je na liječenju u zadarskoj Općoj bolnici.
Prema informaciji iz PU zadarske, nakon okončanog kriminalističkog istraživanja, jučer je uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, privedeno devet osoba u nadležni prekršajni sud u Biogradu.
Naime, utvrđeno je da su se devetorica mlađih muških osoba u dobi od 21 do 27 godina, u nedjelju navečer na Obali kralja Petra Krešimira IV. u Biogradu međusobno fizički obračunavali, pri čemu je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena. Većina sudionika tučnjave bila je pod utjecajem alkohola. Jedan od njih, a riječ je o 26-godišnjaku imao je i komad električnog kabela, kojeg je koristio u tučnjavi.
No, u PU zadarskoj danas su naglasili kako se obrada događaja nastavlja, pa će se više o cijelom ovom incidentu vjerojatno znati danas kad prekršajni sudac odradi svoj dio posla. Pokušali  smo doći i do gradonačelnika Biograda Ivana Kneza kako bi čuli njegov komentar cijele “priče”, no nažalost bio je nedostupan.