Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nagrada zadarskoj firmi “Brodogradnja, strojarstvo, inženjering”

Autor: Zorana Deljanin

23.05.2010. 22:00
Nagrada zadarskoj firmi “Brodogradnja, strojarstvo, inženjering”

Foto: Vedran SITNICA



U kategoriji srednjih, malih i mikro izvoznika nagrdae su dobili Solaris, Adria Winch i Brodogradnja, strojarstvo, inženjering (BSI)
Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu završeno je u subotu u Solarisu donošenjem zaključaka u kojima su poduzetnici, obrtnici i zadrugari pozdravili Vladin program gospodarskog oporavka čija će ih realizacija rastereti i olakšati im poslovanje. Poslali su i poruku da u provedbi Vladinih mjera svi moraju preuzeti svoj dio odgovornosti. Na savjetovanju je ponovno naglašen značaj inovatorstva za gospodarski razvoj RH te su pozvali Vladu da odredi industrijska područja od značaja za budućnost i tako usmjeri i koncentrira materijaalne i ljudske resurse.
U sklopu nacionalnog savjetovanja dodijeljene su i nagrade najboljim poduzetnicima. Najuspješnijim srednjim poduzetnikom proglašena je tvrtka TPK Orometal iz Oroslavlja, u kategoriji malog poduzetnika Komet iz Preloga, a mikro poduzetnika Tehnohit-HR iz Pitomače. Nagrade su dodijeljene i u kategoriji srednjih, malih i mikro izvoznika, a dobili su ih novigradski Solaris, Adria Winch iz Splita te zadarska firma Brodogradnja, strojarstvo, inženjering. U kategoriji najuspješnija poduzetnica nagradu je dobila Zvonka Kovač, direktorica tvrtke Fugaplast iz Gola, a najuspješniji poduzetnik je Danijel Tušak, direktor tvrtke Tušak iz Gospića. Najuspješnijim poduzetnikom inovatorom, pak, proglašena je tvrtka Biovalis iz Turčina. Nagrađeni poduzetnici mahom su izvozno orijentirani, a prilikom preuzimanja nagrada isticali su kako su zahvaljujući kvaliteti i upornosti i u krizi uspjeli ostvariti pozitivne rezultate te nisu djelili otkaze, a mnogi su nastavili investirati, proširivati pogone i zapošljavati nove radnike.
Prilikom dodjele nagrada državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, Ruđer Friganović, naglasio je da su malo i srednje poduzetništvo generator budućeg gospodarskog rasta, a istaknuo je i da su svi nagrađeni dobitnici poticaja Ministarstva gospodarstva u 2009. godini.