Rađenović, Švonja i Aleksić u utrci za mjesto zamjenika župana

Slika korisnika admin
rajka radenovic
A. SITNICA
Rajka Rađenović

Uz dvoje već poznatih kandidata za mjesto zamjenika, odnosno zamjenice župana Zadarske županije - Rajke Rađenović (SDSS) i Branislava Švonje (DPS) kandidaturu je Županijskom izbornom povjerenstvu predao i nezavisni kandidat Nikola Aleksić. Dopunski izbori za zamjenika ili zamjenicu župana iz redova srpske nacionalne manjine, kao i izbori za troje vijećnika ili vijećnica u Županijskoj skupštini, održat će se 13. lipnja.

Nikola Aleksić bio je na redovnim izborima, koji su se održali prošle godine u svibnju, nositelj svoje Nezavisne liste na izborima za Općinsko vijeće Općine Gračac, no njegova lista nije uspjela osvojiti mandat. Rajka Rađenović bila osma po redu kandidatkinja na SDSS-ovoj listi na parlamentarnim izborima 2007. godine, a Branislav Švonja je jedini od troje kandidata koji već ima mandat osvojen na redovnim izborima te obnaša dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Obrovca

Nositelj liste SDSS-a za Županijsku skupštinu je predsjednik zadarskog SDSS-a Veselko Čakić, a kandidati za drugog i trećeg vijećnika su Dužan Zelić i Željko Bajalica, predsjednik benkovačkog SDSS-a. Sva trojica bili u kandidati i na redovnim izborima, a njihovi zamjenici su Milorad Matić, Milan Milić i Suzana Tošić.

Branislav Švonja nositelj je liste DPS-a za Županijsku skupštinu, a kandidati su još Mirko Dubajić i Gligorija Rnjak Punoš, dok su njihovi zamjenici Dušan Olujić, Milorad Lajić i Saša Kožul.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika oči
Sve bolji od boljeg.