Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rađenović, Švonja i Aleksić u utrci za mjesto zamjenika župana

Autor: Nives Rogoznica

23.05.2010. 22:00
Rađenović, Švonja i Aleksić u utrci za mjesto zamjenika župana

Foto: A. SITNICA



Branislav Švonja je jedini od troje kandidata koji već ima mandat osvojen na redovnim izborima te obnaša dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Obrovca
Uz dvoje već poznatih kandidata za mjesto zamjenika, odnosno zamjenice župana Zadarske županije – Rajke Rađenović (SDSS) i Branislava Švonje (DPS) kandidaturu je Županijskom izbornom povjerenstvu predao i nezavisni kandidat Nikola Aleksić. Dopunski izbori za zamjenika ili zamjenicu župana iz redova srpske nacionalne manjine, kao i izbori za troje vijećnika ili vijećnica u Županijskoj skupštini, održat će se 13. lipnja.
Nikola Aleksić bio je na redovnim izborima, koji su se održali prošle godine u svibnju, nositelj svoje Nezavisne liste na izborima za Općinsko vijeće Općine Gračac, no njegova lista nije uspjela osvojiti mandat. Rajka Rađenović bila osma po redu kandidatkinja na SDSS-ovoj listi na parlamentarnim izborima 2007. godine, a Branislav Švonja je jedini od troje kandidata koji već ima mandat osvojen na redovnim izborima te obnaša dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Obrovca
Nositelj liste SDSS-a za Županijsku skupštinu je predsjednik zadarskog SDSS-a Veselko Čakić, a kandidati za drugog i trećeg vijećnika su Dužan Zelić i Željko Bajalica, predsjednik benkovačkog SDSS-a. Sva trojica bili u kandidati i na redovnim izborima, a njihovi zamjenici su Milorad Matić, Milan Milić i Suzana Tošić.
Branislav Švonja nositelj je liste DPS-a za Županijsku skupštinu, a kandidati su još Mirko Dubajić i Gligorija Rnjak Punoš, dok su njihovi zamjenici Dušan Olujić, Milorad Lajić i Saša Kožul.