Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sakrament primilo devetoro mladih

Autor: Marija Ćurko

23.05.2010. 22:00
Sakrament primilo devetoro mladih

Foto: Adam VIDAS



Misnim slavljem koje je prošlu subotu u crkvi Sv. Eufemije u Sutomišćici predvodio generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Milivoj Bolobanić, devetero mladih primilo je sakrament svete potvrde. Krizmanici župe Sv. Eufemije u Sutomišćici su: Josipa Špar, Petra Mičić, Marta Kolega, Antonio Pavin, Deni Špar, Ivan Špar, Ivan Vlakić, Marin Profaca, Rino Šljaka. Krizmanike su za sakrament kršćanske zrelosti pripremali župnik don Antun Pećar i Ana Gavranović.
Na početku euharistijskog slavlja, don Antun Pećar, župnik Sutomišćice uputio je djelitelju svete potvrde mons. Bolobaniću, riječi pozdrava.
– Koja radost za vas da će po vašim rukama i molitvi sila Duha sići na ove mlade ljude i na sve nas; koja radost ovih mladih što će ih pohoditi, pomazati i posvetiti Sila odozgo Duh Gospodnji i obdariti svojim darovima za spremno i zauzeto koračanje za Kristom kroz život! Koja radost za obitelji naših potvrđenika i za našu župu, ovaj otok i cijelu Crkvu! Ovom vam zgodom smijem čestitati i zahvaliti za spremno i odvažno vođenje naše Nadbiskupije u intervalu od smrti blage uspomene nadbiskupa Ivana do preuzimanja službe novog nadbiskupa Želimira! Dobro nam došli u ovaj pitomi kraj, župu mnogih svećeničkih, monaških i redovničkih zvanja, na tlo plodnih vrtova, slatkih izvora, odvažnih ribara i mornara, podno drevna svetišta i samostana Svetog Mihovila! Ovom vam zgodom smijem čestitati i zahvaliti za spremno i odvažno vođenje naše Nadbiskupije u intervalu od smrti blage uspomene nadbiskupa Ivana do preuzimanja službe novog nadbiskupa Želimira! Molim vas da nas uvedete u otajstvo darova nebeskih i ovim dragim mladima podijelite sakrament svete potvrde, rekao je župnik nakon čega je uslijedila podjela sakramenta.