Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Šare je bio nekom ćaća, a nekom maćeha

Autor: Boris Kupčak

23.05.2010. 22:00
Šare je bio nekom ćaća, a nekom maćeha

Foto: Vedran SITNICA



Nakon neopozive ostavke koju je Slavko Šare, dosadašnji načelnik Općine Galovac, podnio u petak iz Uskočkog pritvora u ponedjeljak smo posjetili samo mjesto kako bi nam mještani rekli svoje mišljenje. Već nekoliko dana u Galovcu se priča samo o Slavku Šari, ali nitko svoje mišljenje ne želi izreći javno. Oni koji su uz Šaru govore kako su njegov pritvor i optužbe na njegov račun samo podmetanje oporbe, dok oporba kaže kako će uskoro održati konferenciju za medije u povodu ovog slučaja. Dio ljudi s kojima smo razgovarali pristalo je dati izjave, ali samo pod uvjetom da ih ne slikamo i ne pišemo njihova imena.
– Slavko Šare je nekom bio ćaća, a nekom maćeha i zbog toga su mišljenja podijeljena. Mislim da je pravda spora, ali dostižna, kazao nam je jedan od mještana ističući kako je Šare bio prepotentna osoba koja je većinu stanovnika Galovca omalovažavala i govorila im kako su glupi i nepismeni te da nije imao obzira za one koji nisu imali novac.
Neki od mještana kazali su nam i kako je Šare bio pravi izbor za općinu, jer je bio pametan i školovan te da je pod njim u Galovcu napravljeno mnogo pozitivnih stvari.
Kao i na prošlim izborima, kada su Šare i HSS osvojili 6 od 11 vijećničkih mandata, mještani Galovca ponovno su podijeljeni u svojim izjavama, a ono što im slijedi su novi izbori, za koje se još ne zna kada će se održati. Uskoro bi u Galovac trebao stići i povjerenik kojeg će na to mjesti imenovati Vlada. Podsjetimo, Šaru se sumnjiči zbog zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava, odnosno da je na imena svojih bliskih suradnika podizao novac, čime je Općinu Galovac oštetio za veći novčani iznos. Osim njega, Uskokovim istražnim nalogom obuhvaćeno je još osam osoba među kojima su njegovi zamjenik, tajnica i vijećnik, ali neki od privatnih poduzetnika. Na skorašnjoj konferenciji za medije svoj stav o cijelom ovom slučaju iznijet će i predstavnici oporbe koji zbog cijelog ovog slučaja imaju priliku preuzeti vlast u maloj ravnokotarskoj općini u kojoj prebivalište ima oko 1200 stanovnika.