Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Zadar Open” u znaku Marcele Marić

Autor: Andrija Prović

23.05.2010. 22:00
“Zadar Open” u znaku Marcele Marić

Foto: Adam VIDAS



Na zatvorenom plivalištu Višnjik jučer je završio Međunarodni turnir u skokovima u vodu za starije kadete i juniore. Prvo izdanje “Zadar opena” okupilo je 60-ak skakača iz osam europskih država koji su kroz četiri discipline i tri dana natjecanja konkurirali u borbi za odličja, odnosno novčane nagrade. Uz klub domaćin – KSV Zadar, boje Krševanovog grada branili su i predstavnici Arna, a mlade zadarske uzdanice svojim su rezultatima opravdale, odnosno nadmašile očekivanja. Sudionici natjecanja u superlativima su govorili o organizaciji koju je Europska federacija vodnih sportova po prvi put dodijelila Zadru.
– Veseli me zadovoljstvo natjecatelja, njihovih trenera i predstavnika klubova. Ono nam je najveća zahvala za trud koji smo uložili oko organizacije jednog zaista velikog turnira. Nije bilo lako, no sretni smo ako su naši gosti sretni. Mi još uvijek nismo poznati kao skakačka velesila, no ovakve menifestacije i rezultati naših skakača na najbolji način pridonose tom cilju – istaknuo je Velimir Friganović, predsjednik KSV Zadar.
Apsolutnu dominaciju potvrdila je Marcela Marić koja je osvojila zlato u skokovima s jednog, tri metra i tornja, dok je u sinkro skokovima zauzela drugo mjesto nastupivši u paru s Margitom Županjić iz Zagreba. Uz Marcelu, boje Zadra uspješno su branili i Maro Marić s dvije bronce izborene u skokovima s jednog i tri metra, dok je njegov kolega Frane Grgić u istim disciplinama zauzeo dva peta mjesta. Nastupom nije razočarala niti Hana Kovačević s petim mjestom u konkurenciji skakačica s tornja (5 metara).
Drugi zadarski klub – Arno, također je imao razloga za zadovoljstvo.
– Naši su skakači ugodno iznenadili. Nisam očekivao tri medalje, no svi koji su nastupili popeli su se na postolje – rekao je Arno Longin, predsjednik i trener kluba, osvrnuvši se na nastup Josipa Karuca i Roka Čirjaka koji su u sinkro skokovima s tri metra uzeli broncu, mlađe juniorke Dore Smolić koja je na na dasci visine tri metra ostvarila isti plasman, tj., Roka Čirjaka, vlasnika zlatne medalje u skokovima s jednog metra.
– Uz zadovoljstvo nastupom svojih skakača, pohvalio bih i organizaciju “Zadar opena”. Bila je na odličnoj razini – dodao je Longin.
Uz medalje, novčane nagrade i prigodne poklon pakete, sudionici turnira ponijeli su i lijepe uspomene s natjecanja koje je svojom odličnom organizacijom udarilo temelje još svjetlijoj zadarskoj skakačkoj budućnosti.