Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Biciklom kroz 125 hrvatskih gradova

23.05.2011. 22:00
Biciklom kroz 125 hrvatskih gradova


Antun Čolig i Vanja Seršić, dvojica biciklista na proputovanju kroz 125 hrvatskih gradova, danas su nakon Primoštena i Šibenika došli u Zadar. Početkom svibnja krenuli su na biciklističku rutu kojom će ocrtati prepoznatljiv izgled Hrvatske, a da bi to postigli moraju prijeći 2700 kilometara u 25 dana.
Putovanje su započeli u Zagrebu nakon čega su krenuli prema Zagorju, nastavivši put prema Osijeku i Vukovaru, prošavši cijelu Slavoniju. Na putu im se našao i Knin, nakon čega su se uputili prema Pločama i Dubrovniku te rutom uz more u utorak pristigli u Zadar.
– Ljudi svakako reagiraju kad nas vide. Kažu da nismo baš normalni po ovom suncu ići vozit bicikle (smijeh), nazivaju nas “klasom optimist”, ali uglavnom su to pozitivne reakcije. Bilo je i ponuda da nam se priključe u vožnji, ali kako za sada nije bilo ozbiljnijih ponuda, ovom prigodom pozivamo ljude da nam se slobodno pridruže, poručio je Vanja, dodajući kako ih sad na putovanju očekuje sjever Hrvatske gdje imaju prijatelje pa bi im se na toj dionici trebalo pridružiti nekoliko optimističnih:
– I nama bi bilo drago da nam se netko pridruži. Nas dvojica smo evo već petnaest dana skupa. Više smo si dosadili, smiju se dečki.
Proputovanje kroz Hrvatsku započeli su zahvaljujući Coca Coli koja time želi promovirati 125 godina svog postojanja. Nakon odmora u Zadru, Vanja i Antun kreću prema Viru, Pagu i Senju. Njihova ruta uključuje i obilazak Istre nakon čega kreću prema Karlovcu te finalnom odredištu – Zagrebu.
U međuvremenu, dogodovštine ovih dvoje biciklista možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici “Optimizam u pokretu”. Zanimljivo, putem Facebooka se ovaj dvojac i upoznao.