Očišćena uvala Telašćica

Slika korisnika admin
Autor: 

Nakon efektno koncipirane svečanosti o 30-om rođendanu svoga kluba upriličene uz uspješno klupsko natjecanje prije dva tjedna, saljski sportski ribiči iz Športskog ribarskog društva neumorno idu dalje u svojim aktivnostima.

 Ekološki osviješteni kornatovci nastoje sve češćim akcijama svom okruženju vratiti njegov prirodni sklad i izgled, a to su zacrtali i u dijelu statuta prilikom obnove ovog kluba.

Tako je bilo i proteklog vikenda kada je 30-ak članova kluba prionulo čišćenju uvale Telašćica, najzaklonjenije i ribarima najpouzdanije prirodne uvale na ovim stranama Jadrana. U pomoć su im pritekli djelatnici PP Telašćica, KPA iz Zadra i Javne vatrogasne postrojbe iz Zadra.

 Čistilo se istodobno kopno i podmorje gotovo duž cijelog područja Telašćice. Ronioci su "preorali" dno uvale Ćušćica, a kopnena operativa je od kojekakvih naplavina "oslobodila" nekoliko ostalih uvala. Rezultat toga je i ovaj put bila velika količina raznovrsnog otpada od plastične ambalaže do zahrđalih limenki i krupnijih predmeta što nikako ne pripada ovom jedinstvenom prirodnom mozaiku i skladnoj vizuri.

 Ova hvalevrijedna akcija i ekološki pohod Telašćici kulminirala je hapeningom druženja svih sudionika uz zahvalni domjenak u uvali Mir kojim su ih počastili njihovi domaćini iz JU Parka prirode.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno